Kék hírek, bulvár

2012.06.05. 20:14

Azt ígérte a szélhámos, hogy lefizeti az adóhatóságot

Üzletszerűen elkövetett, befolyással való üzérkedés miatt négy év börtönbüntetésre ítélt egy férfit a Kecskeméti Törvényszék hétfőn.

Zsámbóki Dóra

Piegel Zsolt tanácsvezető bíró öt rendbeli, egy esetben társtettesként, üzletszerűen elkövetett befolyással való üzérkedés bűntettében, valamint kétrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettében találta bűnösnek B. Péter elsőrendű vádlottat, akit 5,7 millió forint összegben vagyonelkobzással is sújtott.

B. Péter -  aki egy másik ügy miatt jelenleg börtönben van - 2009 novemberében a per egyik sértettjének azt ígérte, hogy 1,7 millió forintért "elintézi" az adóhatóságnál ellene folyó vizsgálatot, úgy, hogy lefizeti az ügyintézőt. A sértett három részletben átadta a pénzt, majd később még 1,2 millió forintot azért, hogy ne tartsanak nála házkutatást. A vádlott az átvett pénzeket megtartotta. Hasonló módszerrel további négy esetben követett el bűncselekményt. Az ügy egyik sértettje azt állította, hogy a vádlott több mint 14 millió forinttal károsította meg, azonban csak 2,6 millió forint átadását tudta bizonyítani, ezért a bíróság ezt fogadta el.

Piegel Zsolt bíró az ítélet indoklásában elmondta: a vádirattal megegyezően ítélte meg a bíróság a vádlottak cselekményét és bűnösségét. Hangsúlyozta, hogy az elsőrendű vádlott a bűncselekmény nyomán bizonyíthatóan 5,7 millió forinttal gazdagodott, ezért ekkora összegű a vagyonelkobzás mértéke.

A másodrendű vádlottat - akinek B. Péter 300 ezer forintot átadott - is bűnösnek találta a bíróság, őt két év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztette. B. Péter és az ügyész az ítélet kihirdetését követően 3 nap gondolkodási időt kért, így az ítélet még nem jogerős.

Zsámbóki Dóra -->

Ezek is érdekelhetik