Kék hírek, bulvár

2012.05.07. 15:21

Rajtakapták a hajléktalant

Rács mögé került az a hajléktalan, aki egy kecskeméti házat próbált kirámolni a hétvégén.

baon.hu

Lopás vétség kísérlet elkövetése miatt őrizetbe vettek egy 39 éves hajléktalan férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tegnap dél körül átmászott a kerítésén, majd betörte az ablakát egy kecskeméti lakatlan lakóháznak, és az ott lévő berendezéseket, szerszámokat akarta ellopni. Azonban a szomszéd észrevette, majd a kiérkező járőrök a helyszínen elfogták.

Tompa Közúti Határátkelőhelyén tegnap reggel kilépésre jelentkezett egy 37 éves szerb férfi. Az ellenőrzés során kiderült, hogy ellene a Szegedi Törvényszék elfogatóparancsot adott ki vesztegetés bűntette miatt, ezért őrizetbe került.

Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség eljárást kezdeményezett egy szomáliai, és egy algériai állampolgárral szemben, akiket vasárnap a stabil hő kamera észlelése alapján igazoltattak Csikéria külterületén. Magyarországi jogszerű tartózkodásukat, hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért előállították őket. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a szomáliai állampolgár háromszoros beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt áll. Büntető feljelentéssel átadták a Migrációs ügyek osztályának, akik bűnügy őrizetbe vették, majd a Kecskeméti Rendőrkapitányság fogdájában került. Az algériai állampolgárt szintén átadták a Migrációs Ügyek osztályának beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt, amit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendelt el vele szemben. Az utóbbi személy kiutasítást előkészítő őrizetbe került a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson.

Tegnap eljárás indult két macedón állampolgárral szemben stabil hőkamera észlelése alapján. Magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállították őket tiltott határátlépés miatt. Az egyik személlyel szemben Olaszország, Szlovákia és Ausztria beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt. A Kiskunhalasi Őrzött Szállásra kerültek idegenrendészeti őrizetbe.

A Jánoshalmi Rendőrőrs járőre szombaton 23:30 órakor Jánoshalma külterületén igazoltatott két szír állampolgárt. Tiltott határátlépést követtek el. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a két személy fiatalkorú, ezért Ópusztaszeren gyermekvédelmi intézetben kerültek ideiglenes elhelyezésre.

Eljárás indult három fiatalkorú afgán állampolgárral szemben, akik tegnap reggel követtek el tiltott határátlépést, egy tehervonat vagonjának tehergépkocsi vontatmányból álló rakományában megbújva. A kirendeltség vonatkutatója találta meg őket, szúrópróbaszerű vámvizsgálatkérést követően Kelebia Vasúti Határátkelőhelyen. A külföldieket az idegenrendészeti eljárás lefolytatásának idejére gyermekotthonban helyezték el.

baon.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!