Kék hírek, bulvár

2012.05.30. 16:23

Fagylaltozó diákokat vert meg a kécskei rendőrnyomozó?

Egy év börtönbüntetést kapott az a mára leszerelt tiszakécskei rendőr, akit hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt ítélt el a Kecskeméti Törvényszék.

Zsámbóki Dóra

Három fagylaltos tégely ellopásával gyanúsított dunavecsei középiskolást rugdosott és pofozott meg az az egykori tiszakécskei rendőr, akit kedden hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt egy év börtönbüntetésre ítéltek, de végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették.

Mint arról korábban beszámoltunk: 2010. június 24-re virradó éjjel egy máig ismeretlen tettes betört egy, a tiszakécskei üdülősoron lévő fagylaltos bódéba. A bűncselekmény közben három fagylaltos tégely került az utcára, ezeket találta meg az a három dunavecsei középiskolás, akik a bódéhoz közeli nyaralóban töltötték szünidejüket. A fiúk a fagyis tégelyeket bevitték a nyaralójukba, és azonnal nekiestek az édességnek. A bódé feltörésének ügyében nyomozó rendőrök a 17-18 éves Rolandot, Endrét és Pétert nyakig fagylaltosan találták meg, ezért azt feltételezték, hogy ők törtek be a fagyizóba.

A fiúkat bevitték a tiszakécskei rendőrségre, ahol aznap készenléti szolgálatot látott el a most elítélt Sz. József főtörzs-zászlós. Az éjfél körül otthonról a kapitányságra riasztott nyomozó a fiúk elmondása szerint dühös volt, hogy éjszaka is dolgoznia kell. Az egyik fiú - Roland - állítása szerint, amikor az őrsön megkérdezte az egyik rendőrt, hogy mennyi az idő, Sz. József hozzá lépett, sípcsonton rúgta, majd megpofozta. Pétert - vallomása alapján - kihallgatás közben ütötte meg a nyomozó.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott - aki az eljárás során végig tagadta a vádakat - és ügyvédje felmentésért fellebbeztek. Az ügyet másodfokon a Szegedi Ítélőtábla tárgyalja majd.

Zsámbóki Dóra -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!