Kék hírek, bulvár

2012.04.11. 17:49

Szembejött a zebrán a késes rabló

Egy futballmérkőzés után döntöttem el, hogy rendőr leszek. Barátaim javasolták, miután leszereltem a sorkatonai szolgálatból – mondja Hajagos Zsolt rendőr főtörzszászlós, az izsáki rendőrőrs nyomozója.

PN

1992-ben jelentkeztem, előbb Kecskemétre, majd Orgoványra kerültem körzeti megbízotti beosztásba. Ott 1998. március 1-ig szolgáltam, a tanyabetörésektől az orvvadászaton át a kerékpárlopásig mindennel foglalkoztam. Egy idős kolléga vezetett be a szakma helyi rejtelmeibe. Elmondta, kikre kell figyelni.

A lakosokkal jó volt a kapcsolat, ha kellett, hajnal 4-ig is talpon voltunk, majd amikor egy órával később bűnügyhöz hívtak, rögtön mentem. Ez egy 24 órás munka, de aki erre adja a fejét, annak ezzel számolnia kell
– mondja a nyomozó.

Majd 1998-ban a kecskeméti kapitányság nyomozó alosztályáról kerestek meg, hogy dolgoznék-e nyomozóként? Gondolkodás nélkül igent mondtam.

Az első komoly ügyben egy betöréses lopás ügyében nyomoztunk. Videofelvétel volt az elkövetőről, de nem jutottunk előrébb az ügyben.
Ekkor jött a szerencse. De ami a rendőrnek a szerencse, az
a zsiványnak a banánhéj, amin elcsúszik. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Hajagos Zsolt főtörzszászlós
[/caption]

A munkaidő után egy órával Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcában a zebrán várakoztam, amikor észrevettem egy szabadidőruhás személyt a másik oldalon. Valami belülről azt súgta, hogy már láttam valahol. Elmentünk egymás mellett, viszszafordultam, s ő is ugyanezt tette. Akkor felhívtam a 107-et, akik küldtek egy járőrt. Az Alföld Áruház parkolójában sikerült igazoltatni, ekkor derült ki, hogy ő a betörés gyanúsítottja. Ráadásul az igazoltatás előtt fél órával egy késes rablást követett el. Házkutatást is végeztünk, több bűncselekményt is rábizonyítottunk.

Hajagos Zsolt kilenc évig üldözte az alvilág szereplőit a megyeszékhelyen, majd miután megnősült, Izsákra kérte az áthelyezését. A városban 2007. március 16-tól rendőrőrs nyílt, melyet a Kiskőrösi Rendőrkapitánysághoz csatoltak, s ide került nyomozónak. Az 1970-ben született nyomozó legidősebb a 20 fős csapatban. Az izsáki őrs felügyeli Páhi, Soltszentimre, Fülöpszállás, Ágasegyháza, Orgovány közbiztonságát is.

A legutóbbi nagy felderítés – melyben jelentős szerepet vállalt – egy ágasegyházi ügy volt.
Az úgynevezett „Német Falu”-ban főleg német állampolgárok tulajdonában levő házakba törtek be több éven keresztül ismeretlen elkövetők. Egy bűncselekmény során négy külföldi állampolgárt sikerült elfogniuk, akik több évre visszamenőleg részletes beismerő vallomást tettek. Az eltulajdonított tárgyakból is sikerült lefoglalni néhányat, így a kár nagy része is megtérült.

HAJAGOS ZSOLT főtörzszászlós

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója 2007 óta teljesít szolgálatot. A Kiskőrösi Rendőrkapitányságon 1 hónapot teljesített szolgálatot nyomozóként, majd az Izsáki Rendőrőrsre került vezénylésre ugyancsak nyomozói feladatok ellátására. Feladata bűnügyi helyettesként az Izsáki Rendőrőrs bűnügyi munkájának koordinálása és irányítása. Hajagos Zsolt kezdettől fogva igen nagy szorgalommal, odaadással végezte munkáját, jól irányítva a körzeti megbízotti bűnügyi tevékenységet. Elfogott egy négy-tagú román állampolgárságú bandát is, amely több évig lopkodott a környéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!