Kék hírek, bulvár

2012.04.04. 19:16

Kolompár Orbán perében tanúskodott Farkas Flórián

Tanúként hallgatták meg Farkas Flóriánt, az Országos Roma Önkormányzat elnökét a Kecskeméti Városi Bíróságon, a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen folyó perben – írja az MTI.

MTI

Farkas Flórián nem tudott érdemi információt adni annak az időszaknak az ügyeiről, amikor Kolompár volt a szervezet elnöke. 2003-ig volt az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, majd a vezetőváltás utáni közgyűléseken csak addig vett részt, amíg a jegyzőkönyveket aláírta, így nem tud semmit az önkormányzat pénzügyeiről, pályázatairól. Mint hozzátette, a tiszteletdíjat sem vette fel.

– Egyszer próbáltam felszólalni, de nem kaptam szót, így nem láttam értelmét annak, hogy részt vegyek a közgyűlések munkájában – indokolta távolmaradását a fideszes országgyűlési képviselő, akit 2011-ben ismét az OCÖ elnökévé választottak, majd a szervezet Országos Roma Önkormányzatra változtatta a nevét. Farkas Flórián elmondta: az átvétel után átláthatatlan pénzügyeket örökölt Kolompár Orbántól, ezeket egy jogászokból is álló munkacsoport próbálja rendbe tenni. A hatóságok a mai napig is hozzák-viszik az iratokat, NAV-vizsgálatok is folyamatban vannak.

Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró kérdésére Farkas Flórián elmondta: az önkormányzatnak lesz polgári jogi igénye, de még nem tudták összesíteni, hogy mekkora összegű. A bíró a tárgyalási nap végén bejelentette: a tanúkihallgatások végéhez ért, május 21-én iratismertetéssel folytatja a pert, majd május 22-én Steigler Lászlóné Rédei Rita ügyész mondja el perbeszédét.

A védők védőbeszédeire nyolc tárgyalási napot tűzött ki júniusban a bíróság, majd még a nyári ítélkezési szünet előtt ítélet is születhet a 2009-ben indult büntetőperben. Kolompár Orbánt és nyolc társát a perben egyebek mellett jelentős értékre elkövetett sikkasztással, számviteli fegyelem megsértésével, illetve jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolják.

Ezek is érdekelhetik