Kék hírek, bulvár

2012.04.16. 16:27

Félegyházi rendőr lett a legügyesebb forgalomirányító

Polgár Sándor törzszászlós lett Bács-Kiskun megye legjobb karos forgalomirányítója. A félegyházi rendőrkapitányság munkatársa második alkalommal nyerte el ezt a szakmai elismerést.

Vajda Piroska

Annak ellenére bizonyult a legügyesebbnek, hogy Kiskunfélegyházán nagyon ritkán van lehetősége élesben gyakorolnia a karos forgalomirányítást. A versenyre otthon, szabadidejében készült fel. Mindezek dacára, már tavaly, az első megyei közlekedésrendészeti versenyt is megnyerte. Az országos versenyt április végén Budapesten tartják.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr Főkapitányságon megrendezett versenyen három kategóriában – motoros-, és gépkocsizó járőr, illetve karos forgalomirányító –  indulhattak a rendőrség munkatársai. Felkészültségüket elméletben és gyakorlatban is bizonyítaniuk kellett.

Polgár Sándornak Kecskemét egyik legforgalmasabb kereszteződésében kellett helyt állnia. A zsűri a szabályos karjelzéseken túl figyelte a mozdulatok szépségét, látványosságát, illetve hogy a versenyző felveszi-e a forgalom dinamikáját, hogyan kommunikál a közlekedésben résztvevőkkel. Fontos szempont az is, hogy milyen a szolgálati hely átadása-átvétele – tudtuk meg Polgár Sándortól.

Elmondta, egy kisvárosban, mint Félegyházán nem csak a rendőröknek, hanem az autósoknak is kevés lehetősége nyílik a gyakorlásra, az autósok nemigen ismerik a karjelzéseket. Éppen ezért nagyon fontos a rendőr szerepe, hogy a bizonytalan sofőrök számára is egyértelművé tegye, mi a teendő. Elsődleges szempont ugyanis a baleset elkerülése és a forgalom gyorsítása. A csöppet sem veszélytelen feladat elvégzéséhez csupán a forgalomirányító botot és a sípot használhatják. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Polgár Sándor gyakorlás közben
[/caption]

Polgár Sándor egyébként 15 éve dolgozik rendőrként. Jelenleg a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán baleseti helyszínelő.

Vajda Piroska Polgár Sándor gyakorlás közben -->

Ezek is érdekelhetik