Kék hírek, bulvár

2012.04.05. 15:03

Exfőnökét zsarolta a pénzéhes segédmunkás

A szegedi ítélőtábla jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtotta azt a férfit, aki munkavédelmi ellenőrzéssel fenyegetve több százezer forintot csalt ki egy építési vállalkozótól – adta hírül az MTI.

MTI

A hét osztályt végzett, korábban többször büntetett Kokovecz János építőipari cégnél dolgozott segédmunkásként, így tisztában volt a szegedi építési vállalkozó anyagi helyzetével és a vállalkozásoknál folyó munkavédelmi hatósági ellenőrzésekkel is.

2009. április 28-án – személyazonosságát elhallgatva, magát a munkavédelmi felügyelőség munkatársának kiadva – felhívta őt, és közölte vele, hogy a vállalkozás egyik építkezésről fényképei vannak, és tudomása van munkavédelmi és az alkalmi munkavállalókkal kapcsolatos problémákról is. Felajánlotta: ha egy órán belül kap 250 ezer forintot, elsimítja az ügyet.

A vállalkozó közölte: csak kétszázezret tud fizetni, amibe a vádlott beleegyezett, majd megbeszélték, hogy a pénzt a vádlott titkárnőjének kell átadni. A cégvezető a megegyezés szerint fizetett is.

Néhány hónappal később, június 26-án ismét felhívta a vállalkozót, és közölte, újra van egy feljelentés, melyet ezúttal 150 ezer forint ellenében tudna elintézni. Kokovecz János ekkor már azzal is kecsegtette a férfit, hogy a panelprogramban is tud munkát szerezni vállalkozásának. Aznap még többször is hívta a cégvezetőt, aki időközben a rendőrséghez fordult, így a pénz átadásakor a nyomozók elfogták az összegért érkező nőt, aki Kokovecz János testvére volt, és elmondása szerint semmit nem tudott arról, milyen célból, kitől vesz át pénzt.

A táblabíróság folytatólagosan elkövetett befolyással üzérkedés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtotta, valamint 250 ezer forint összegig vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik