Kék hírek, bulvár

2012.03.08. 20:52

Visszaeső az anya: második csecsemője került életveszélybe

Öt éve is csecsemőbántalmazás okán nyomoztak annak a tiszakécskei nőnek az ügyében, akinek kisfiát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba néhány napja. A nőt letartóztatásba helyezte a bíróság.

Noszlopy N. Miklós

Már a második csecsemője került életveszélybe annak a fiatal nőnek, akit kedden vettek őrizetbe Tiszakécskén a rendőrök. Lehet, hogy pszichiáter szakértőt is bevonnak a 22 esztendős K. Henrietta ellen indult büntetőeljárásba. A négyhetes Mátét csonttörésekkel, koponya- és belső sérülésekkel a Heim Pál Kórházban ápolják Budapesten.

A nyomozók visszaemlékeztek egy 2006-os, bugacpusztaházi esetre, amelyben szintén csonttöréses kisgyermek szenvedett sérülésket. Akkor Henrietta első kisfia, a 2006. novemberben született, négyhetes Levente került életveszélybe. Életveszélyt okozó testi sértés gyanújával nyomoztak a rendőrök, mivel az orvosi vizsgálatok során a csecsemő koponyájában vérgyülemet észleltek a kórházban, mely külső behatás eredményeként alakult ki.

A kórházi felvétel során az orvos rögzítette, hogy „az egyik szülő előző este többször megrázta gyermekét”. Levente életét 2006-ban műtéttel mentették meg Budapesten, az Amerikai úti idegsebészeten. Az első gyermekbántalmazás miatt indult eljárás végül nem hozott eredményt, a szülők tagadták, hogy bántották volna a gyereket, akit mostanság apai nagyanyja nevel.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Csütörtökön előzetes letartóztatás alá helyezték a nőt
[/caption]

– A nyomozást a Bács-Kiskun Megyei főügyészség bizonyítottság hiányában 2007 májusában megszüntette – tájékoztatott most Gyugyi Csilla, a megyei főügyészség szóvivője.
Az anya ezúttal azt állítja, leejtette kisbabáját, Mátét, aki csak féltestvére Leventének. A nyomozás – csakúgy mint öt éve – életveszélyt okozó testi sértés gyanújával zajlik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!