Kék hírek, bulvár

2012.03.23. 12:41

Miért nem vette fel a gyilkosság napján a telefont?

Tegnap szembesítették a 2009-es helvéciai kettős gyilkosság vádlottját volt barátnőjével. A fiatal nő vallomásában elmondta: a bűncselekmény feltételezett időszakában többször hívta M. Sándort, aki azonban nem vette fel a telefont.

Hraskó István

A Kecskeméti Törvényszék folyosóján Tímea elfordult, mikor M. Sándort kezén-lábán bilincsben elővezették, és a teremben is került minden szemkontaktust volt barátjával. A fiatal helvéciai nőt nagyon megviselte a vallomástétel, egyszer szünetet is kért dr. Sárközy Szabolcs tanácselnöktől. A bíró kérdésére – hogy gondol most a vádlottra? – így válaszolt:
– Sehogy. Igyekszem kitörölni az életemből. Fiatal vagyok, új életre van szükségem.

Tímea elmondta: kapcsolatuk második évfordulóját akkor ünnepelték volna, mikor M. Sándort letartóztatták. Azóta nem is beszélt vele. Erre egyébként nem is lett volna lehetősége, mert a nyomozóhatóság megtiltotta, csomagokat viszont küldött a 2009 decembere óta előzetesben lévő férfinak.

– Közvetlen volt mindenkivel, sokan ismerték és szerették a faluban. Velem gondoskodó és figyelmes volt. Nem tapasztaltam olyat, hogy bárkivel agresszíven viselkedett volna, még verbálisan sem. Nem voltak mentális problémái sem – jellemezte volt barátját a tanú. Majd hozzátette: az alapján, ahogy ismerte a férfit, nem tartja képesnek a szörnyű bűncselekmény elkövetésére.

Az ügyészség szerint M. Sándort erősen bántotta, hogy rossz anyagi helyzete miatt nem volt képes segíteni barátnője tanulmányait. Tímea Erasmus-ösztöndíjjal Spanyolországba szeretett volna menni. A vádhatóság úgy véli: M. Sándor az úthoz kívánt pénzt szerezni, és próbált meg betörni a szomszédba, ám mivel lebukott, brutálisan megölte az idős házaspárt. A rendőrök néhány nap múlva elfogták, de a beismerő vallomását később visszavonta, és most már tagadja a gyilkosságot.
M. Sándor szerint nem igaz, hogy volt barátnője családja rosszul állt anyagilag. Tímea viszont elmondta: 2009-ben szülei egy időre abba is hagyták presszójuk üzemeltetését anyagi nehézségek miatt. A spanyolországi ösztöndíjtól pedig önszántából lépett vissza, mert M. Sándor nem akarta elengedni külföldre.

A per koronatanúja a gyilkosság feltételezett napján, 2009. november 26-án utazott haza Szegedről. Onnan már délután, majd este 7-kor Kecskemétről, fél 9 körül pedig Helvéciáról, szülei házából is hívta barátját – aki azonban egyszer sem vette fel a telefont, kétszer a hangpostája jelentkezett be. Ezt Tímea furcsának tartotta, mert vallomása szerint M. Sándor mindig magánál tartotta a mobilt, éjszakára sem kapcsolta ki. Minderre a vádlott úgy reagált: 2009 nyarán elromlott a telefonja, csengőhang nem szólt rajta, csak rezgés jelezte a hívást. Sárközy Szabolcs kérdésére kijelentette: a mobil meghibásodása miatt egy ébresztőórára kelt reggelente, ám a vekkerre a tanú nem emlékezett.

Mint kiderült, a vádlott és a tanú végül beszélt a gyilkosság estéjén. Tímea szeretett volna találkozni párjával, de ő arra panaszkodott, hogy frontérzékenysége miatt egész délután fájt a feje, lepihent, azért nem vette fel a telefont. Később M. Sándor még visszahívta barátnőjét, mondván: hajnalban segít főbérlőjének pakolni, ezért nem megy át hozzájuk. Noha szinte minden alkalommal, mikor Tímea hazautazott Helvéciára, együtt töltötték az estéket. 22 órakor a vádlott még egy SMS-t küldött, ezzel a szöveggel: „Sajnálom, de nehéz beszélni, pláne telón. Vártam, hogy láthassalak, és sz*r lett minden. Bocsi.”

A koronatanú és a vádlott között másnap szóba került a gyilkosság, mikor a bűncselekményre fény derült. A nő úgy látta, M. Sándort megviselte az eset, de furcsát nem tapasztalt a férfin.

Hraskó István -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!