Kék hírek, bulvár

2012.03.27. 10:41

Elvitte a VW-t, benne a pénzzel

3,6 milliós kárt okozott egy tolvaj egy dunavecsei házban, amelynek udvarából megfújta a kocsit.

baon.hu

Ismeretlen tettes március 19-én egy Kecskeméten, a Mezei utcában lévő lakóházból leszerelte és elvitte a bejárati ajtókat, nyílászárókat, lambériát, konvektorokat, lámpatesteket, hajópadlókat. A lopással okozott kár mintegy egymillió forint.  

Hétfőn nappal befeszítették a garázsajtaját egy Kecskemét, Ballószögben lévő lakóháznak, és onnan készpénzt, műszaki cikkeket és arany ékszert vitt el a tolvaj közel egymillió forint értékben.  

Betörő járt Kecskeméten egy Bagi László utcai házban is. Befeszítette az ajtót, és onnan arany ékszert és érmegyűjteményt vitt el szintén egymillió forint értékben.

Hétfőre virradóra egy bajai lakóház előtt lezárt állapotban parkoló, Opel típusú, és Toyota típusú személygépkocsi hátsó üvegeit betörte valaki. Az egyik autóból 400 ezer forint készpénzt valamint személyes iratokat vitt el, míg a másikból egy diktafont. A bűncselekménnyel okozott kár félmillió, a rongálási kár kb. 60 ezer forint.

A Bajai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy 20 éves nagybaracskai lakos feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki tavaly december 20-án Baján előzetes megállapodás után egy előfizetéses telefon vásároltatott vele. Ezután 6000 forintért elkérte tőle, azzal, hogy azt egy cég átveszi, neki hátránya nem származik belőle, és fizetési kötelezettsége sem lesz. A sértett a telefont és a hozzá tartozó SIM kártyát át is adta, melyen az ismeretlen 227 ezer forint tartozást halmozott fel neki.  

Tegnap 21:15 óra körüli időben a Kiskunfélegyháza, Rákóczi utcából megkísérelték ellopni az ott nyitott állapotban parkoló, félmilliót érő Fiat kisteherautót. A sértett az elkövetőt tetten érte, és a helyszínen a járőrök kiérkezéséig visszatartotta. A egy 25 éves vácdukai lakost őrizetbe vették.  

Keresik azt a személyt, aki tegnapra virradóra egy dunavecsei nyitott lakóházba besurrant, majd az indítókulcsát magához véve, elvitte az udvarban parkoló, KTD-122 forgalmi rendszámú, Volkswagen Touran típusú személygépkocsit. A gépkocsiban volt 150 ezer forint készpénzt, egy Nokia mobiltelefon, valamint a sértett személyes iratai. A lopással okozott kár mintegy 3.6 millió forint. 

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőre tegnap hajnalban eljárást kezdeményezett három koszovói és egy szerb állampolgárral szemben a stabil hő-kamera észlelése alapján. A személyek magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták, ezért előállították őket tiltott határátlépés miatt. A szerb állampolgárral szemben a BÁH Dél-Alföldi Regionális Igazgatósága beutazási, és tartózkodási tilalmat rendelt el. A külföldivel szemben büntetőfeljelentést tettek, majd bűnügyi őrizetbe vették. Egy másik férfivel szemben Ausztria, a harmadik személlyel szemben Svájc rendelt el beutazási, és tartózkodási tilalmat. A koszovói állampolgárok idegenrendészeti őrizetbe v kerültek, és a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson lettek elhelyezve.

Eljárás indult egy afgán állampolgárral szemben tegnap éjjel, lakossági bejelentés alapján. Elmondta, hogy tiltott határátlépést követett el. Kiutasítást előkészítő őrizetbe került a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!