Kék hírek, bulvár

2012.03.06. 15:26

A plébánosra hivatkozva csalták tőrbe a nénit

Lakossági bejelentés alapján értek tetten Szegeden a rendőrök két férfit, akik ravasz csellel csalták ki egy idős szőregi asszony pénzét.

baon.hu

Hétfőn délelőtt hívta egy helyi lakos az Újszegedi Rendőrőrs körzeti megbízottját, hogy ismerősénél, egy idős asszonynál megint ott van egy gyanús alak. A helyszínre érkező körzeti megbízottak meghallgatták a 86 éves magányosan élő nénit, aki elmondta a rendőröknek, hogy múlt héten pénteken kereste fel őt először a két férfi. Azt hazudták, hogy a plébános kérésére Bécsből hoztak neki segélyadományt, de az útiköltséget ki kell fizetnie. A néni ekkor 40 ezer forintot át is adott a csalóknak, akik kijelentették, hogy az általuk leszállított takaróért, kés- és edénykészletért ez nem elég, ezért majd még visszamennek hozzá.

Hétfőn újra meg is jelentek és közölték a nénivel, hogy vegyen ki még pénzt a bankból. El is vitték a pénzintézetbe, ahol a sértett több százezer forintot leemelt a számlájáról. Amikor visszaült az autóba, az egyik férfi kihasználva az asszony védekezésre képtelen állapotát, kivette a zsebéből a borítékot, majd csak üresen tette azt vissza.

A körzeti megbízottak a fentiek alapján előállították a házban lévő 53 éves férfit, míg társát, egy 34 éves budapesti lakost egy közeli kocsmában találták meg, miközben a bűncselekményből származó pénzt egy játékautomatába dobálta.

Ellenük védekezésre képtelen sértett sérelmére elkövetett kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatásukat követően a rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

 

baon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!