Kék hírek, bulvár

2012.02.24. 15:09

A szívdobbanásmérő buktatta le a potyautasokat

Öt afgán fiatal férfi bújt el egy szlovén kamionban, abban bízva, hogy így átjutnak a tompai határon. A szívdobbanásmérővel azonban nem számoltak.

baon.hu

Csütörtök reggel, egy szlovén rendszámú kamion ellenőrzésekor a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség intézkedő rendőre észlelte, hogy a vámzár zsinórját egy helyen elvágták, majd azt pillanatragasztóval újból összeragasztották. Később a jármű alvázára helyezett szívdobbanásmérő is bejelzett, megerősítve a rendőrök gyanúját, hogy a gépjárműben emberek bújtak meg. Az intézkedő rendészek azonnal kérték az illetékes Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársait, hogy végezzenek vámvizsgálatot.

– A röntgenkapuval végzett átvilágítás öt személy körvonalát mutatta a raktérben – mondja Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.  A szlovén rendszámú, de egy szerb férfi által vezetett kamion rakterének felnyitása után 5 fő –mint később kiderült – afgán állampolgár került elő, akik közül négyen fiatalkorúak.  Velük szemben, tiltott határátlépés miatt, idegenrendészeti eljárást kezdeményezett az eljáró hatóság. Kiderült, hogy a kamiont vezető 34 éves szerb férfi nem tudott a rakterében megbújó személyekről, így őt tanúként hallgatta ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.   [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Öt afgán potyautas lapult a kamionban
[/caption]

baon.hu Öt afgán potyautas lapult a kamionban -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!