Kék hírek, bulvár

2011.12.07. 18:27

Meglepő fordulat a balotaszállási „horrortanya” ügyében

A bírónő megtalálta a gyilkos eszközt a balotaszállási kettős emberölés ügyében? A napokban tárgyalást tartott a balotaszállási „horror-tanyán” Surányiné Pólik Edina bírónő, aki a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon újratárgyalja a Szegedi Ítélőtábla által „viszszadobott” ügyet.

Noszlopy N. Miklós

Az első bírói tényállás lényege: 2008 októberében B. Árpád pénzzavarba került. Egy este elment a balotaszállási tanyára, és először baltával végzett a 73 éves „Pali bácsival”, majd megvárta, míg a 39 éves Andreas részegen hazatér, és dulakodás után őt is meggyilkolta, szintén a szekercével. Ezután az udvaron egy máglyát rakott, és elégette a holtesteket. Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték B. Árpádot azzal, hogy legkorábban csak 33 év múlva szabadulhat.

A másodfokon eljáró szegedi bíróság visszadobta az ügyet, új tárgyalás lefolytatását kérve. Előírta egyebek között azt is, hogy tartsanak helyszíni szemlét a tanya területén, ahol a bíróság tagjai saját szemükkel győződjenek meg a vádlott korábban ellentmondó vallomásairól.

A gyanúsított korábban ugyanis sokféleképpen adta elő az eseményeket, ám egy idő után már ragaszkodott ahhoz, hogy Andreas az ő jelenlétében ölte meg „Pali bácsit”. A vádlott szerint a fiatal homoszexuális német a gyilkosság után erőszakoskodni kezdett vele. B. Árpád azt állította, hogy menekülni próbált, és eközben ütötte meg egy vascsővel az utánafutó Andreast, aki ebbe az egy ütésbe bele is halt. A védő egyébként az első tárgyaláson elhangzott perbeszédben hangsúlyozta is: nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy az idős férfit védence gyilkolta meg. Hozzátette azt is: megítélése szerint Andreas megölése miatt is felmenthető B. Árpád, mert ijedségből lépte túl a jogos védelmet.

Ilyen előzmények után tartott helyszíni szemlét Surányiné Pólik Edina bírói tanácsa Balotaszálláson – eleget téve a Szegedi Ítélőtábla iránymutatásának. Ott volt a fegyőrök által kísért vádlott, a védője és az ügyész is. B. Árpád a tanyán még egyszer elmondta a bírónőnek, hogy hova dugta a végzetes ütést követően az eszközt. 

A megjelölt helyre, az épület végébe ment Surányiné Pólik Edina, rövid ideig keresgélt, majd felemelte a sokat emlegetett vascsövet. – A bíróság valóban talált egy vascsövet a helyszíni tárgyalás alkalmával Balotaszálláson – erősítette meg Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szóvivője. – Azt azonban, hogy valóban ezt használta-e a vádlott a cselekménysorban, csak a DNS-vizsgálat tudja igazolni vagy cáfolni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!