Kék hírek, bulvár

2011.12.28. 17:35

Bosszúból gyújtogatott?

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kedden hajnalban őrizetbe vett egy 42 éves halasi férfit, akit az Akadémia söröző felgyújtásával gyanúsítanak.

Zsámbóki Dóra

Mint arról korábban beszámoltunk: a Kuruc Vitézek terén lévő, egyébként non-stop, de szentestén zárva tartó vendéglátóhely december 25-én a hajnali órákban kapott lángra. A nagy erőkkel a helyszínre érkező tűzoltók eloltották az épületet. Mivel gyújtogatásra utaló jeleket találtak, tűzvizsgálatot rendeltek el és a rendőrség is nyomozást indított az esettel kapcsolatban. Hamar kiderült, hogy biztosan gyújtogatás történt: a söröző és a hozzá tartozó játékterem szellőzőrendszerén keresztül valaki gázolajat locsolt szét, majd azt lángra lobbantotta. A tűzben az 50 négyzetméteres játékterem - benne 4 pénznyerő gép - teljesen kiégett, de a söröző többi része is bekormozódott, a hőterhelés hatására használhatatlanná vált. A legfrissebben kiadott rendőrségi tájékoztatás 50 milliós kárról szól. A rongálással gyanúsítható férfit a Kiskunhalasi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, úgy tudjuk a férfi ügyészségi meghallgatása során vallomást is tett.

A városban többféle szóbeszéd is napvilágot látott az esettel kapcsolatban. Információink szerint az alapos, minden részletre kiterjedő nyomozómunkát nagyban segítette, hogy a bűncselekménnyel gyanúsított férfi tettéről beszámolt egy ismerősének, aki a rendőrséghez fordult. Indítékként - hivatalosan meg nem erősített információink szerint - 100 ezer forint szolgálhatott: körülbelül ennyit dobált be az elfogott P.T. 24-én egy játékgépbe, de nem nyert, ezért bosszúból felgyújtotta az épületet.

Egy másik, az előzetes letartóztatásban lévő férfit jól ismerő forrásunk szerint P.T. már nem először játszott és nem először vesztett, így tettét biztosan nem hirtelen felindulásból követte el. Ezt látszik alátámasztani az a tény, hogy a söröző épületén kívül lévő villanyórát valaki a tűz fellobbanása előtt nem sokkal lekapcsolta, bízva abban, hogy így ártalmatlanítani tudja a söröző riasztó- illetve kamerarendszerét. A terv csak félig vált be, hiszen a védelmi rendszer akkumulátorról tovább működött, így a kamerák nagy valószínűséggel a tettest is rögzítették.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A söröző játékterme, benne négy pénznyerő automatával teljesen kiégett
[/caption]

Informátorunk szerint P. T. magától, 100 ezer forintért biztosan nem gyújtogatott volna, ráadásul - szerinte - a 42 éves férfinek nincsen "képzettsége" hozzá, hogy magától ki tudja iktatni a védelmi rendszert. - Ha ő csinálta, akkor felbíztatták, vagy megfizették - tette hozzá informátorunk. A rendőrség nem erősítette meg információinkat, csupán annyit közöltek, hogy a nyomozás részleteiről egyelőre nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!