Kék hírek, bulvár

2011.11.13. 20:07

Újabb vád a sikkasztó ügyvéd ellen

Újabb vádiratot nyújtottak be egy kecskeméti ügyvéd ellen, akit júliusban már jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, sikkasztás, valamint magán-, és közokirat hamisítás miatt megvádolt a kecskeméti ügyészség. Ezúttal – immár a második vád – nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalásról szól.

N.N.M.

Augusztusban írtunk arról, hogy vádat emelt a Kecskeméti Városi Ügyészség a kecskeméti ügyvédként praktizáló U. J. ellen. Az első vádiratban több millió forintnyi kárérték szerepelt. Az ügyészség úgy vélte – és véli ma is -, hogy egy banktól és egy magánszemélytől felvett hitelekkel, valamint a nála letétbe helyezett milliókkal nem tud elszámolni.

Még nem kezdődött meg a büntetőper, így nagy valószínűséggel egyesítik majd a vádat egy most elkészült újabbal. Ebben azzal vádolják az ügyvédet, akinek kamarai tagságát egyébként szeptember 20-án felfüggesztették, hogy 1.7 milliós kölcsönt kért egy ügyfelétől, még januárban. Az asszony felvette az egyik Bács-Kiskun megyei takarékszövetkezetnél vezetett számlájáról az összeget, majd a bank előtt várakozó ügyvédnek átadta azt. Ezt követően a hitelező kérésére kölcsönszerződést írtak, amelyben U. J. vállalta, hogy február 15-én egy összegben visszafizeti a pénzt. A szerződésben az is szerepelt, hogy amennyiben még sem lenne így, akkor minden késedelmes nap után 30 ezer forint kötbért fizet.

Az ügyvéd nem adta meg a kölcsönt a vállalt határidőre. Február 21-én átadott ugyan 300 ezer forintot, azonban azóta egyetlen forintot sem fizetett. A vádiratban az áll, hogy a sértett többszöri kérése sem történt meg az adósságtörlesztés, sőt egy idő után elérhetetlenné vált a nő számára az ügyvéd.

A Kecskeméti Városi Ügyészség úgy gondolja, hogy a férfinek már a kölcsönösszeg átvételekor sem állt a szándékában a hitel visszafizetése. Arra ugyanis a vagyoni, jövedelmi viszonyai alapján reális lehetősége nem volt. Ennek a gondolatnak az alátámasztására a vád tartalmazza a vádlott különböző kecskeméti belvárosi ingatlanjainak földhivatali lapjaira bejegyzett több tízmilliós végrehajtási, illetve jelzálogjogokat. Valamint felsorolják több bankszámláját is, ahol gyakorlatilag nem rendelkezett pénzzel.

Mindezek alapján az ügyvéddel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kéri a kecskeméti ügyészség a bíróságtól. Mellékbüntetésként pedig – amennyiben bűnösnek találják – azzal is kell számolnia, hogy eltiltják az ügyvédi tevékenység mint foglalkozás gyakorlásától. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!