Kék hírek, bulvár

2011.11.29. 16:21

Nem fizették be az áfát Csábi Bettináék?

Várhatóan pénteken vagy jövő hét elején dönt másodfokon arról a megyei bíróság, hogy előzetes letartóztatásban kell-e maradnia Csábi Bettinának és társainak.

Noszlopy N. miklós

A hét bajai gyanúsított közül hatan fellebbeztek a múlt pénteken történt letartóztatásuk ellen. – Több személynél is rendkívül súlyos adócsalás a gyanúsítás ebben az ügyben, ráadásul bűnszervezetben elkövetve – mondta dr. Gellér Balázs budapesti védőügyvéd, aki a hét gyanúsított közül a bajai P. Lászlóné védője. Ez azt jelenti, hogy pillanatnyilag 2-20 év a fenyegető büntetési tétel, amellyel számolnia kell a gyanúsítottaknak.

Az elmúlt években, 2009-2010-ben szigorodott a büntetés kiszabás – ami az adócsalásra is vonatkozik – a magyar jogban. Itt most az alapeset 2-8 évig terjedő szabadságvesztés. Mivel azonban a halmazat miatt másféllel, a bűnszervezet miatt pedig további kettővel kell szorozni az éveket, ezért – elméletileg – meghaladja a 20 évet is a kiszabható büntetés. A törvény szerint azonban 20 év a „plafon”. A középmérték szabálya szerint pedig, ha a bíróság bűnösnek talál valakit ebben az ügyben, akkor 11 évből kell kiindulnia majd a bírónak.

A hét bajai gyanúsított 2010-2011-ben követte el az állítólagos bűncselekményt, így már a szigorúbb büntetési szabályok vonatkoznak rájuk. Az adócsalást nem a „klasszikus módszerrel” hajtották végre, azaz forgalmi adót visszaigényelve, mint például Stadler József. Hanem úgy, hogy az áfát egyáltalán nem fizették be. Eddigi adatok szerint összesen 650 millió forintot.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Csábi Bettinát elvezetik a letartóztatás elrendelése után
[/caption]

Információink szerint egy szlovák cég nevében vásárolt P. Lászlóné cége gabonát Romániában. Az uniós adószabályok szerint ebben az esetben Romániában nem számolták fel az áfát. Ezután két értékesítési szálon került forgalomba Magyarországon. A gyanúsítottak közül M. Tamás, illetve Csábi Bettina és férje, K. István cége adta – közvetítette – tovább belföldön. Jelenleg egyébként „K. István és társai” néven fut már a nyomozás. Tegnapi hír, hogy a gyanúsítottak telefonjait hónapok óta lehallgatták és ezek a beszélgetések terhelőek. A hírt – amit az egyik bulvárlap hozott nyilvánosságra – egyelőre nem cáfolták meg az adónyomozók.

„István sulykolta belém a tisztesség és a becsület fogalmát”

Csábi Bettina és a férje, K. István ikrei a nagyszülőknél lettek elhelyezve. A gyerekek úgy tudják, hogy szüleik hivatalos ügyeiket intézik, ezért vannak most távol – nyilatkozta lapunknak István öccse, Koller Zsolt többszörösen kitüntetett író, történész, rendező, az egyik hazai kulturális és gazdasági szövetség elnöke. Ezt egyebek között azzal magyarázta, hogy a sportoló házaspár nem élt nagylábon, sőt alkalmanként anyagi gondjaik is voltak. – A bátyámért és a sógornőmért is kiállok. István sulykolta belém a tisztesség és a becsület fogalmát gyermekkoromban. Két élsportolóról beszélünk, akik soha nem tettek volna olyat, ami nem helyénvaló, ami törvénysértő. Fórumok hozzászólói arról írnak az utóbbi napokban, hogy Csábi Bettina és a férje már elváltak, illetve a válást tervezték. Koller Zsolt ezt is cáfolta: – Hivatalos válóper nincs, és a tudomásom szerint ilyen szándékuk sem volt Istvánéknak.

Noszlopy N. miklós „István sulykolta belém a tisztesség és a becsület fogalmát” Csábi Bettina és a férje, K. István ikrei a nagyszülőknél lettek elhelyezve. A gyerekek úgy tudják, hogy szüleik hivatalos ügyeiket intézik, ezért vannak most távol – nyilatkozta lapunknak István öccse, Koller Zsolt többszörösen kitüntetett író, történész, rendező, az egyik hazai kulturális és gazdasági szövetség elnöke. Ezt egyebek között azzal magyarázta, hogy a sportoló házaspár nem élt nagylábon, sőt alkalmanként anyagi gondjaik is voltak. – A bátyámért és a sógornőmért is kiállok. István sulykolta belém a tisztesség és a becsület fogalmát gyermekkoromban. Két élsportolóról beszélünk, akik soha nem tettek volna olyat, ami nem helyénvaló, ami törvénysértő. Fórumok hozzászólói arról írnak az utóbbi napokban, hogy Csábi Bettina és a férje már elváltak, illetve a válást tervezték. Koller Zsolt ezt is cáfolta: – Hivatalos válóper nincs, és a tudomásom szerint ilyen szándékuk sem volt Istvánéknak.

Csábi Bettinát elvezetik a letartóztatás elrendelése után -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!