Kék hírek, bulvár

2011.11.22. 17:47

Nem enyhítették a büntetésüket

Csoportosan elkövetett rablásért 2 és fél, illetve 3 és fél év börtönre ítélt jogerősen a megyei bíróság kedden egy 16 és egy 17 éves halasi fiatalt.

Hraskó István

A fiúk tavaly – harmadik, felnőtt társukkal „megerősítve” – brutálisan öszszevertek egy idős férfit. Kedden viszont bilinccsel a kezükön megszeppenten ültek dr. Szuromi Mária büntetőtanácsa előtt, bízva elsőfokú büntetésük enyhítésében. Csalódniuk kellett.

A bűncselekmény 2010. szeptember 3-án történt. A három vádlott este 10 óra körül a kerítésen átmászva besurrantak egy 52 éves, egyedül élő kiskunhalasi férfi tanyájának udvarára. Betörték és benyomták a bejárati ajtót, és pénzt követeltek a házigazdától, akit egyébként ismertek is. Mikor a sértett közölte, hogy nincs pénze, a fiatalok elkezdték ütni, majd időközben földre került áldozatukat meg is rugdosták. A vádlottak végül egy gázpalackot, valamint egy transzformátort és egy elektromos fűszegélynyírót vittek el a helyszínről. A bántalmazott férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.  

A Kecskeméti Városi Bíróság júniusban a 40 éves Kéri Mátyást 7 év 6 hónap fegyházra, a 16 éves Kerekes Ferencet 2 év 6 hónap, a 17 éves Szauter Nándort pedig 3 év 6 hónap fiatalkorúak börtönére ítélte rablásért, magánlaksértésért és testi sértésért. Az ügyészség súlyosbításért, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek. – Szeretném már otthon tölteni az ünnepeket – indokolta kérését Nándor.

Kis számolás után kiderült, hogy ehhez több mint két évvel (1 év 2 hónapra) kellene levinni a büntetését. – Ön szerint ennyi jár egy ilyen rablásért? – kérdezte Szuromi Mária a fiatal bűnözőtől, mire ő is kénytelen volt elismerni egy „nem” válasz kíséretében: sokkal többet érdemel. A tanácselnök végül nem változtatott a kiszabott szabadságvesztések időtartamán, elsősorban a hasonló súlyos bűncselekmények elszaporodottsága miatt.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!