Kék hírek, bulvár

2011.11.02. 13:44

Meglépett a munkadíjjal a mester

Eltűnt a karosszériajavításra leadott Opel Corsa személyautó, valamint 100 ezer forint munkadíj is egy Kecskemét-katonatelepi műhelyben. A városi ügyészség most folytatólagosan, nagyobb értékre elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a mester ellen.

N. N. M.

Az abonyi állandó bejelentett lakáscímmel rendelkező, 30 esztendős F. Gábor még februárban állapodott meg az autótulajdonossal abban, hogy a korábbi közúti balesetben megrongálódott Opel Corsát megjavítja. Együtt mentek el egy autóbontóba, ahol az autó tulajdonosa a mester által kiválasztott, összesen 40 ezer forint értékű karosszériaelemet megvásárolta. Átadta ezeket – motorháztetőt, sárvédőt, lámpát, villogót, lökhárítót - a forgalmi engedéllyel együtt F. Gábornak és elvontatták a 250 ezer forintot érő kocsit Katonatelepre.

A következő napokban – írja a vádiratban az ügyészség – további 50 ezer forintot kért alkatrészvásárlásra a mester a tulajdonostól, amit meg is kapott. Három hét elteltével a vállalkozó ismét jelentkezett, és újabb 50 ezer forintot vett át, majd nem sokkal később megkereste F. Gábor egy korábbi munkatársát, akit arra kért: javítsa meg ő a kocsit, mert neki  nincs ideje. Ezt követően a vádlott az autót – benne az alkatrészekkel – átadta a volt kollégájának, annak ellenére, hogy erről semmit sem tudott az Opel tulajdonosa.

Két-három hét múlva azután F. Gábor, aki nem tájékoztatta az átvett 100 ezer forintról az újabb szerelőt, telefonon érdeklődött a javítás állapotáról. Mire a kolléga közölte, hogy további alkatrészekre lenne még szüksége. Ezt viszont azzal hárította el a vádlott, hogy a „tulajdonos anyagi helyzete szűkös”, így a kollégája már nem is foglalkozott többet az átvett munkával. Nem kezdett a javításhoz, viszont a műhelyben tárolta az Opelt. Miközben F. Gábor családi okok miatt hazaköltözött Katonatelepről Abonyba úgy, hogy a kocsi feltalálási helyét a tulajdonosnak nem mondta meg, és a 100 ezer forintot sem adta vissza.

A vádirat szerint F. Gábor összesen 390 ezer forintos kárt okozott a sértettnek, amelyből szerencsére az eljárás során az autó és az alkatrészek lefoglalásával 290 ezer megtérült. A 100 ezret azonban az Opel gazdája a mai napig nem kapta meg a mestertől, ezért az ügyészség most vádat emelt. Azt kérik a kecskeméti bíróságtól, hogy a büntetlen előéletű vádlottra pénzbüntetést szabjon ki. A 100 ezer forintos polgári jogi igényt pedig F. Gábor korábban zár alá vett A4-es Audi személyautója terhére biztosítsa a károsult részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!