Kék hírek, bulvár

2011.11.19. 15:30

Jogsi nélkül, ittasan vezetett - kétszer is elkapták

Ittas sofőrt ítélt egy év fogházbüntetésre a Kecskeméti Városi Bíróság. Mivel a járművezető másik két - nem ittas vezetés - büntetés miatt 2 év 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztéssel is rendelkezett, ezért összesen 3 év 8 hónapot tölt majd a rács mögött.

N. N. M.

A legkülönösebb az ügyben, hogy egy héten belül két alkalommal is ittas vezetés miatt állították meg ugyanazzal az autóval, ugyanazt a sofőrt, ugyanolyan állapotban Kecskeméten. Aki ráadásul jogosítvánnyal sem rendelkezik, viszont – ez is különös – mindkét alkalommal szinte ezrelékre ugyanaz volt a véralkohol szintje. Erre csak egyféle logikus magyarázat van: vélhetően ugyannyi pohár ital elfogyasztása után ült az autóba…

Első alkalommal március 28-án 22 órakor fogták meg a rendőrök Kecskemét külterületén a 42 esztendős Sz. Józsefet. A tulajdonában lévő Polski Fiattal haladt, gyorsan kiderült, hogy nincs jogosítványa, majd megszondáztatták. Közepesen volt ittas.

Április 5-én ismét megállították a rendőrök Kecskeméten. A Csabai Géza körúton 22:20-kor közlekedett a Polskival, és a sors megismételte önmagát. Kiderült, hogy nincs jogosítványa, megszondáztatták, közepesen volt ittas.

A férfi ügyében a bírósági tárgyalást a napokban tartották, ahol egyebek között elhangzott, hogy korábban már máskor is elítélték ittas járművezetés miatt. Akkor Cegléden 6 hónap fogház volt a büntetése. A most kiszabott egy év fogházba belenyugodott ő is, az ügyvédje, és az ügyészség is. Így rövidesen megkezdheti a 3 év és 8 hónap szabadságvesztés letöltését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!