Kék hírek, bulvár

2011.11.28. 14:44

Fegyvert fogtak rájuk és puskatussal verték őket

Súlyos fegyházbüntetéseket kaptak emberölés kísérlete, valamint lőfegyverrel és lőszerrel történt visszaélés miatt a ballószögi lövöldözők.

N. N. M.

A per elsőrendű vádlottját 12 évi, a másodrendűt 13 esztendei fegyházbüntetésre ítélte hétfő délután dr. Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. A két vádlott egyik bűntársa 2 év próbaidőre felfüggesztett, a fiatalkorúak fogházában végrehajtandó 1 évi, másik bűntársuk 3 év próbaidőre felfüggesztett 2 évi börtönbüntetéssel zárta a pert.  

A bíróság bizonyítottnak látta, hogy egy kézen-közön eltűnt autó miatt vitáztak össze a vádlottak és a sértettek. A használt Fiatot követelték vissza a vádlottaktól a sértettek, akik minden követ megmozgattak, hogy az autó, illetve a vádlottak nyomára jussanak. Utóbbiak ezért új albérletbe költöztek, ám 2009. szeptember 12-én megjelentek a Kecskemét-Ballószögi címen az autótulajdonos asszony fiai, és követelték a kártalanításukat.

Megfenyegették a tanyán tartózkodókat, hogy estére legyen ott az autóért járó pénz, mert vissza fognak jönni. A tanya lakói ezután döntöttek úgy, hogy felfegyverkeznek és fegyverrel védekeznek.
Az ítélet szerint egy ismerősük – ő lett a büntetőper negyedrendű vádlottja – két duplacsövű, sörétes vadászpuskát, valamint lőszereket adott át nekik. Ezeket azután a tanyán lakók betárazták, és azt várták, hogy visszatérjenek az édesanyjuk autóját követelő fivérek.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A per elsőrendű vádlottját 12 évi, a másodrendűt 13 esztendei fegyházbüntetésre ítélték
[/caption]

Beengedtek őket a ház kertjébe, majd bezárták a nagykaput, rájuk fogták a fegyvereket, és puskatussal verték őket. A sértettek megijedtek, átugrották a kerítést, beugráltak az autójukba és menekültek. Eközben a hátsó szélvédőre és a jármű bal oldalára több lövést is leadtak a vádlottak. A szélvédőn 22 becsapódásnyom volt, a karosszériából utóbb 24 sörétet szedtek ki a rendőrök, valamint az egyik sértettet is elérte néhány sörét. A menekülő autót egy másik autóval még a kecskeméti Izsáki úton is üldözték a vádlottak.

Az ítélethirdetés végén az I. és II. rendű vádlottak – valamint ügyvédeik - az emberölés kísérlete miatt felmentésért fellebbeztek. A vádat képviselő dr. Lakosné dr. András Ildikó pedig súlyosbítás miatt kezdeményezte, hogy a Szegedi Ítélőtáblára kerüljön a per. A két vádlott továbbra is előzetes letartóztatásban maradt. A III. valamint a IV. rendű vádlottak tudomásul vették a kecskeméti döntést, ezét az ítélet az ő esetükben jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!