Kék hírek, bulvár

2011.09.05. 14:25

Segélyosztás idején csaptak le az uzsorásokra

Előzetes letartóztatásba került két jánoshalmi uzsorás. A 37 illetve 47 éves férfiakat még pénteken vették őrizetbe a rendőrök, de az ügy körül eddig teljes volt a hírzárlat.

Zs. D.

Hétfőn előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy 37 és egy 47 éves jánoshalmi uzsorást, akiket még pénteken fogtak el a rendőrök. – A 47 éves férfit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság azzal gyanúsítja, hogy egy jánoshalmi asszonyt – a haszon reményében – fenyegetve arra kényszerített, hogy a korábban kölcsönkért 50 ezer forint készpénz helyett, hozzávetőlegesen két év leforgása alatt, összesen 600 ezer forintot adjon vissza – tájékoztatott az ügy részleteiről Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, aki hozzátette: egy másik esetben ugyanez a férfi a kölcsön adott 120 ezer forint fejében – szintén közel két év leforgása alatt – 1 millió 500 ezer forintot követelt vissza.

– A 37 éves férfi az eddigi bizonyítékok alapján azzal gyanúsítható, hogy 10 ezer forint kölcsön biztosítása ellenében 20 ezer forintot követelt vissza egy sértett nőtől, amiből eddig a nő már 10 ezer forintot ki is fizetett – mondta el az ügy másik szereplőjének rovására írható bűnökről a szóvivő. A folyamatos fenyegetés hatására mindhárom sértett nő folyamatosan fizetett uzsorásainak.

A 47 éves férfi ellen zsarolás bűncselekménye miatt, míg a a 37 éves férfi ellen, a nyomozás jelen adatai szerint, önbíráskodás bűncselekménye miatt folyik eljárás.

Információink szerint a két férfire a polgármesteri hivatal előtt, „segélyosztás” idején csaptak le a rendőrök. Nyíkos Tamás ezt az értesülésünket nem erősítette meg. A nyomozás további részleteiről és szereplőiről a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Zs. D. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!