Kék hírek, bulvár

2011.09.12. 13:24

Megfojtotta, majd fel akarta darabolni a nőt?

Emberölés történt vasárnap este Kerekegyházán. A rendőrök hermetikusan lezárták kora reggel a Kölcsey utcát, annak ellenére, hogy ekkor már bent ült a 45 éves gyilkos a ház előtt várakozó egyik járőrautóban.

N. N. M.

A gyilkosság még vasárnap este történt – az élettársak tartózkodtak akkor csupán a házban –, de csak hétfő reggel tárcsázta a férfi a rendőrséget. Nagy valószínűséggel megfojtotta a nőt, majd hozzákezdett a feldarabolásához.

A szomszédok ennek ellenére úgy tudják, hogy nem fogadta vérfürdő a házba érkező rendőröket és mentősöket. Ami ugyancsak arra utalhat, hogy fojtás következtében fulladt meg K. Istvánné. Akiről úgy tudják a legtöbben, hogy a keresztneve Rózsa, azonban – talán azért, mert a rózsa az egy virág – Virágnak szólították az utcában.

A szemben lakó idős asszony, Zsikla Etelka jól ismerte a Kölcsey utcai házban élő párt. Bejáratos volt hozzájuk:
– Korábban Sándor édesanyja, Juliska is itt lakott velük, de most elvitte Izsákra a lánya. Három hete, vagy lehet az több is… – mondta el a baon.hu-nak Etelka néni. 
– Miért?
– Idős is a néni, és beteges is, meg a Virág is el-el ment néha, és olyankor nem tért haza. 
– Akkor hol aludt?
– Hát azt nem tudom… Nem csak én, hanem senki az utcában. – Igaz az, amit mások mondanak, hogy ittak mindketten?
– Igaz. Az asszony még jobban, mint Sándor. Szeretett szegény iszogatni. Ámbár nem olyan régen szokott rá.
– Mennyi ideje költöztek az utcába?
– Juj, azt nem tudom! Öt éve-hat éve…?[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Etelka néni bejáratos volt a házba, ahol a gyilkosság történt
[/caption]

– Ön hogyan értesült ma reggel arról, hogy történt valami a házban?
– Jött a mentő szirénázva. Kettő is egyszerre. Majd nem sokkal később megjelentek a rendőrök.

A férfi egy kerekegyházi baromfifeldolgozóban dolgozott, az élettársa pedig rokkantnyugdíjasként volt leszázalékolva. Más szomszédok is említették, hogy ittak mindketten. Volt, aki megjegyezte: előfordult, hogy a hazafelé tartó nő egymás után kétszer-háromszor is beleesett az árokba.

Még tartott a szemle a gyilkosság helyszínén, amikor megjelent az utcában egy nő, aki Virág barátnőjének mondta magát. Azt mondta az utcát lezáró járőröknek, hogy Sándor miatt szokott rá az italra Virág. Félt a férfitől, aki fenyegette. Sőt a barátnő – mint a rendőröknek elmondta – maga is tart Sándortól, ezért erősen ódzkodott még attól is, hogy tanú legyen az ügyben.

A rendőrség közleménye a gyilkosságról

Hétfőn reggel, egy 45 éves kerekegyházi férfi telefonon bejelentést tett a rendőrség ügyeletére, hogy megfojtotta, megölte a feleségét. A rendőrök egy kerekegyházi családi háznál ellenőrizték a bejelentés tartalmát, majd megállapították, hogy a bejelentő által megadott címen valóban történt egy súlyos bűncselekmény. A kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták az ott tartózkodó és a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, aki ellenállást nem tanúsított. Az elhunyt, egy 49 éves nő a bejelentő élettársa volt.

Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya

indított eljárást, emberölés bűntett gyanúja miatt, a gyanúsított őrizetbe került, a nyomozóhatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatására. A halál okát az igazságügyi orvosszakértői boncolás fogja megállapítani. Az emberölés módjáról, a bűncselekmény részleteiről tájékoztatást, kifejezetten kegyeleti okokból és a nyomozás érdekében nem kíván adni az eljáró hatóság – nyilatkozta Nyíkos Tamás sajtószóvivő.

Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya

indított eljárást, emberölés bűntett gyanúja miatt, a gyanúsított őrizetbe került, a nyomozóhatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatására. A halál okát az igazságügyi orvosszakértői boncolás fogja megállapítani. Az emberölés módjáról, a bűncselekmény részleteiről tájékoztatást, kifejezetten kegyeleti okokból és a nyomozás érdekében nem kíván adni az eljáró hatóság – nyilatkozta Nyíkos Tamás sajtószóvivő. Etelka néni bejáratos volt a házba, ahol a gyilkosság történt -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!