Kék hírek, bulvár

2011.09.16. 17:25

Még a gyerek spórolt pénzét is elvitték a rablók

A kilencéves kisfiú spórolt pénzét is elvitték a bűnözők abból a kiskőrösi házból, amit álarcban, fegyveresen rámoltak ki tavaly januárban. Összetörték a gyerek „kutyás perselyét”, és a számítógépes játékát sem hagyták ott – derült ki a szülők vallomásából a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Noszlopy N. Miklós

Sírva fakadt vallomása közben az asszony, amikor felidézte a szörnyű emlékeket. Biztos volt abban – mondta –, hogy megöli őket a két rabló. Kisfiuk pedig a mai napig nem heverte ki a támadás során szerzett sokkot: jó ideig pszichológushoz hordták, de nem mer felmenni azóta sem az emeletre és a fürdőszobába egyedül.

Az előzmények

Tavaly januárban egy kiskőrösi családi házba ment be két álarcos ismeretlen. A házaspárt – akiknek kiskorú gyermeke a bűncselekmény alatt otthon volt – a fegyveres férfiak összeverték, majd arra kényszerítették őket, hogy átadják a széfből az értékeiket. Húszmilliónyi ékszert, valutát és forintot, valamint műszaki cikkeket vittek el. 

A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon szerdán azt állította vallomásában az elsőrendű vádlott, T. János, hogy a kirabolt házaspár női tagja kezdeményezte a bűncselekményt. A bűnöző konkrétan azt mondta a bírónak, hogy így akarta a válófélben lévő asszony elkerülni a férjével történő osztozkodást.

Pénteken a házaspár tanúvallomásával folytatódott a tárgyalás dr. Fodor Endre bírói tanácsa előtt. Mindketten egybehangzóan képtelenségnek mondták a bűnöző állítását. Hozzátéve, hogy azokban a hónapokban valóban nem volt felhőtlen a kapcsolatuk. A válás gondolata azonban egyikükben sem merült fel. A férfi ezt még kiegészítette azzal: már csak azért is százszázalékosan biztos abban, hogy nem igaz, amit T. János mond, mert a kisfiukat a felesége soha nem tette volna ki egy ilyen traumának: annak, hogy el kell viselnie két rabló garázdálkodását, és az édesanyja megverésének látványát a lakásukban.

A házaspár vallomásából kiderültek a borzalmas rablótámadás részletei. Tavaly január 26-án este 6 órakor a férfi tévét nézett a nappaliban, felesége a nappalival egy légterű konyhában dolgozott, a gyerek pedig számítógépen játszott, amikor az álarcos rablók váratlanul beléptek. Egyiküknél vascső, másikuknál pisztoly volt. A család mindhárom tagját megkötözték, és pénzt követeltek. A férfi megmutatta és segített kinyitni a fali széfet, valamint elmondta, hogy hol van még pénz a házban. A zsákmányt azonban a támadók kevesellték. (Készpénzben mintegy 3 millió forint lehetett). Ezért egyikük az asszonyt gyomorszájba vágta, a hajánál fogva rángatta – valamennyit ki is tépett – és ütötte a gyerek előtt. Majd összeszedték a műszaki cikkeket: fényképezőgépet, videót, mobiltelefonokat, drága karórákat, valamint arany ékszereket, dísztárgyakat, értékes öngyújtót. Megnézték a garázst is, ahonnan az egyik kocsiból kivették a nő erszényét. Ekkor már a család mindhárom tagja a lépcsőkorláthoz volt kötözve.

Mintegy 45-60 percet töltöttek a rablók a lakásban. Az idő múltával az egyik támadó – T. János – egyre agresszívabb lett, és hangosan kiabált. Nem hitte el, hogy csak ennyi pénz van a házban. Már ott tartottak a bűnözők, hogy még a gyerek iskolatáskáját is magukkal viszik – ebbe akarták pakolni a zsákmányt –, amikor a kisfiú a spórolt pénzét is felajánlotta, csak ne bántsák az édesanyját. Végül egy szatyorba pakoltak mindent, és elmentek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!