Kék hírek, bulvár

2011.09.22. 11:50

Intézetbe kerültek az állatkínzó gyermekek

Intézetbe kerültek azok a jánoshalmi gyermekek, akik a szomszédok elmondása alapján korábban macskákat boncoltak, kutyákat csonkoltak, és segítettek édesanyjuknak az áramlopásban is.

Zs. D.

Gyors intézkedést ígért a jánoshalmi gyámügy annak a családnak az ügyében, melynél a kiskunhalasi állatvédők jártak szeptember elején. Mint két hete megírtuk: a Kiskunhalasi Állatvédő Egyesület önkéntesei a helyi rendőrökkel felvértezve lakossági bejelentés után érkeztek a jánoshalmi házhoz, ahol a bejelentők elmondása szerint embertelen körülmények között tartott a család négy kutyát. A helyszínen kiderült, hogy a négy gyermekét egyedül nevelő asszony nem csak a kutyatartás területén mutatkozik felelőtlennek.

Az állatvédőknek a szomszédok többek között arról panaszkodtak, hogy a gyermekek nemrég élve boncoltak fel egy macskát, illetve egy kutyát is szemük láttára csonkítottak meg. Elmondták azt is, hogy egy közeli kutat azért kellett lezárni, mert a család oda hordta az elhullott állatok tetemeit. Mindezen túl arra is fény derült, hogy a családnál a szolgáltató korábban már többször kikapcsolta az áramot, de ők illegális módon újra és újra visszakötötték azt a szeméttel és emberi ürülékkel körülvett házba. Az életveszélyes áramlopást gyakran az egyik kisgyerek eszközölte.

Két héttel ezelőtt az állatvédők négy kutyát, köztük egy súlyosan sérült ebet és két kölyköt vittek el a háztól. Az eset után megkerestük a jánoshalmi gyámügyet is, akik elmondták: jól ismerik a családot, melyet már korábban védelem alá helyeztek. Azt is hozzátették, hogy a 13, 12, 10 és 9 éves gyermekek valamennyien szellemi fogyatékkal élnek, édesanyjuk viszont semmiben nem működik együtt a hatóságokkal, a gyermekeit iskolába sem járatja.

Az állatkínzástól függetlenül elindított hatósági eljárás után szerdán ideiglenes hatályú elhelyezéssel intézetbe került mind a négy gyermek. Úgy tudjuk, hogy a szakemberek rendőri, illetve polgárőri kísérettel mentek el a házhoz és szállították el a gyermekeket. Amennyiben a gyámhivatal a helyi gyámügyi szakemberek által benyújtott dokumentumok alapján jogosnak tartja a gyermekek családból való kiemelését, akkor a gyermekek továbbra is intézetben maradnak - tudtuk meg az illetékesektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!