Kék hírek, bulvár

2011.09.20. 13:34

Féktárcsával végeztek a „paraszttal”

– Van egy kis pénzkereseti lehetőség. El kellene menni egy paraszthoz és megölni! – mondta az előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolt, soltvadkerti F. Tamásnak tavaly nyáron a bátyja. Ezután felkerekedtek a testvérek és egy féktárcsával szétverték a soltvadkerti Gellén József fejét.

N. N. M.

Bíróság elé állították hétfő reggel a soltvadkerti gyilkos családot. Feleky István bíró elé bilincsben vezették a 43 éves F. Antalnét, aki a vádirat szerint „gondos” anyaként készített fekete sálakból maszkokat, majd sötét ruhákat, valamint gumikesztyűket adott a vérfürdőre készülő fiainak. Vádlottak padjára ült a nevelőszülőknél felcseperedett, 20 esztendős F. Tamás, valamint nála 5 évvel idősebb bátyja, Antal is, akik – az ügyészség szerint – 2010. július 18-án éjszaka megölték a soltvadkerti gazdát.

Elsőként F. Tamást hallgatta ki a bíró: a fiatal férfi megtagadta a vallomást, mire a rendőrségen felvett korábbi vallomásait olvasta fel Feleky István. Kiderült, hogy Tamás rendezett körülmények között nevelkedett egy keceli házaspárnál. Középiskolába járhatott, majd nagykorúságát elérve 650 ezer forintot kapott a magyar államtól. Ezt kiegészítette az addig spórolt 150 ezer forintjával, és 2010 elején vett egy tanyát Kiskőrös határában. Úgy volt, hogy ott kezdi majd az önálló életét.
Tavaly nyáron azután összeveszett nevelőszüleivel. Visszaköltözött a családjához Soltvadkertre, ahol azzal a feltétellel fogadta be bátyja, hogy úgy kell majd élnie, ahogy ők, azaz bűncselekményeket kell elkövetni. A báty ezután azonnal az öccse gyorstalpaló kiképzésébe kezdett: előbb paprikát loptak lecsóhoz, majd krumplit és vízszivattyút egy másik helyen. Végül felvetődött a gyilkosság ötlete.

– Azt mondták, hogy öltözzek feketébe – vallotta a rendőrségen F. Tamás, aki első vallomásaiban következetesen „parasztként” nevezte meg az áldozatot. Később váltott: ekkor már „bácsiként” beszélt a meggyilkolt férfiről. Elmondta azt is, hogy a helyszínre érve közölte vele a bátyja, hogy már nincs visszaút. „Neked kell megölnöd a parasztot!” Majd felvett Antal a földről egy féktárcsát és az öccse kezébe nyomta. Az instrukció pedig így szólt: 
– Ha bemész, ezzel verd a fejét folyamatosan!

Innentől már keverednek a vallomások. Tamás azt mondja, hogy nem bírta elkövetni a gyilkosságot, ezért a bátyja kivette a kezéből a tárcsát és ő ütött. A bátyja viszont – aki szintén nem tett vallomást tegnap a bíróságon – éppen fordítva mondta a rendőröknek. Azt is kétféleképpen mondják el, hogy véres, de gumikesztyűs kezét melyikük törölte az áldozat levetett ingébe. Anyjuk pedig, akiről azt vallotta Tamás, hogy sötét ruhákba öltöztette őket, már nem akar tudni semmiről. A vádlottak a sértettől 268 ezer forint értékben tulajdonítottak el ingóságokat, amelyeket a nyomozó hatóság később lefoglalt.

A gyilkosok – mint korábban megírtuk – úgy buktak le, hogy az áldozat Volkswagen személyautóját a báty az öccsének ígérte. Elvitték a kocsit, amivel még aznap éjjel furikázni indult Tamás. Bócsa közelében elszállt egy kanyarban, majd a balesethez riasztott rendőrök elfogták.
A hétfőn kezdődött kiemelt jelentőségű büntetőpert a következő napokban tanuk vallomásaival folytatják. Ítélet október első napjaiban várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!