Kék hírek, bulvár

2011.09.13. 10:49

Adminisztrációs hiba miatt vádolják a polgármestert

November 8-án folytatódik az a bírósági tárgyalás, melynek harmadrendű vádlottja a kiskőrösi polgármester.

Barta Zsolt

– Azonnal felbontottuk a szerződést, amikor kiderült, hogy nincsenek rendben a papírok. Senkit nem ért kár – nyilatkozta lapunknak azzal a bírósági üggyel kapcsolatban Domonyi László polgármester, amelyet pénteken tárgyaltak Szegeden. A kiemelt jelentőségű ügynek a harmadrendű vádlottja volt a város első embere. A gyanú szerint egy uniós forrásból finanszírozott iskola felújításnál egy olyan vállalkozás nyert el műszaki ellenőri megbízást, amely nem megfelelő adószámot és bankszámlaszámot adott meg. Ezt sem a projektmenedzsment sem a kistérségi iroda nem ellenőrizte.

A megbízási összeg 4 millió  280 ezer forint volt. Ebből 481 ezer 770 forint önerő, 160 ezer 230 forint állami támogatás, 3 millió 638 ezer forint uniós pénz volt. A szerződést a Kiskőrösi Többcélú Kistérségi elnökeként kötötte meg a polgármester. A hibát észlelve a pályázati projektmenedzser a szerződés megfelelő oldalait kicserélte, majd azt a szerződő felek újra aláírták.

Így az elsőrendű vádlott, a pályázat projektmenedzsere, a másodrendű vádlott a pályázatnyertes cég ügyvezetője és a harmadrendű vádlott jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettének a kísérletét, valamint  valótlan tartalmú okirat felhasználásával az Európai Közösségek pénzügyi érdekei megsértése kísérletét követték el. 

Domonyi László lapunknak azt nyilatkozta: – Naponta nagyon sok olyan anyagot tesznek elém a munkatársaim, amit alá kell írnom. Átnézem ezeket az anyagokat, de mindig megkérdezem a kollégáimtól, vajon minden rendben van-e? Ha azt válaszolják, igen, akkor aláírom a dokumentumot. Ez esetben is így történt, nem ellenőriztem például, hogy jó-e az adószám. Erre nincs idő. Ha minden egyes iratot ellenőriznék, akkor sosem végeznék a munkával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!