Kék hírek, bulvár

2011.08.08. 20:03

Nagy számú határsértő sikertelen próbálkozása

A hétvégén nagy számban próbálkoztak külföldiek illegális határátlépéssel, ám nem sikerült messzire jutniuk, a rendőrök elfogták és előállították őket. Csongrád megye déli részében ugyanis péntektől vasárnap éjfélig összesen 84 határsértőre és 3 embercsempészre bukkantak.

baon.hu

 Mint ismeretes, szombaton hajnalban 3 mikrobuszt állítottak meg a rendőrök Szegeden, amelyben összesen 40 illegális migráns ült. A személyek Ázsiából érkeztek, és úticéljuk Ausztria lett volna. A járművek magyar állampolgárságú sofőrjeivel szemben embercsempészés gyanújával büntetőeljárás indult, a határsértők közül kettő ügyében – akik már nem először próbálkoztak határátlépéssel ily módon – beutazási és tartózkodási tilalom megsértése gyanújával ugyancsak büntető-, a többiekkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Pénteken Szegeden a vasútállomáson találtak 2 illegális migránsra az egyenruhások, ők algír állampolgárok.

Vasárnap hajnalban és kora reggel azután összesen 12 határsértőt fogtak el a járőrök Röszke, illetve Gyálarét külterületén - heten Koszovóból érkeztek, a többi öt pedig afgán állampolgár. Egy részüket hőkamera segítségével, míg másokat lakossági bejelentés alapján sikerült megtalálni.

Délután újabb nagyobb csoportra bukkantak az egyenruhások. Nem sokkal 16 óra előtt járőrözés során 24 határsértőt fogtak el Gyálarét külterületén a Tisza töltésen, akik közül 17-en pakisztániak, 7 fő pedig afgán állampolgár.

Az esti órákban Röszkén a vasút mentén további 1 albán, míg nem sokkal később Gyálarét külterületén 1 pakisztáni férfit találtak.

Késő este pedig a stabil hőkamera jelzésének köszönhetően Röszke határában 3 afgán és 1 pakisztáni férfiből álló csoportot fogtak el a rendőrök. Velük szemben idegenrendészeti eljárás indult - számol be a police.hu.

baon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!