Kék hírek, bulvár

2011.08.03. 21:57

Kutyahorror a tanyákon: kivágták egy állat nyelvét

Lelőtt, kivágott nyelvű kutyák teteme hever erdőn-mezőn Fülöpháza körül. Rettegnek a tanyatulajdonosok a lövések hallatán, mert lehet, hogy éppen az ő kutyájuk az áldozat. Rejtélyből bőven akad a fülöpházi tanyákon. A kintieknek nincs kétségük afelől, hogy háziállataik pusztulása mögött kifejezett szándékosság is van. Horrorisztikus történeteket mesélnek kivágott nyelvű, fára akasztott kutyákról, nádasokban szétlőtt vadmadarakról.

Miklay Jenő

Lelőtt, kivágott nyelvű kutyák teteme hever erdőn-mezőn Fülöpháza körül. Rettegnek a tanyatulajdonosok a lövések hallatán, mert lehet, hogy épp az ő kutyájuk az áldozat.

Tamara már nem is tudja pontosan, hány kutyusát siratta el Fülöpházára költözésük óta. Ez idő tájt Marcipánért teszi tűvé a határt. A sárga szőrű, fehér „mellényű” boxer a vizslával csatangolt a tanya körül, amikor egy fekete terepejáróból dördült a lövés. A vizsla hazarohant, de a boxer azóta sem került elő.

– Majdnem éjfélig hívogattuk, aztán másnap is. Körbeplakátoltam a falut, de semmi nyoma, semmi hír róla. A legkedvesebb kutyám veszett el, megjutalmaznám azt, aki visszahozza. Szeretnénk megtudni, ki vagy mi volt az a fegyveres, aki akkor az autóból lövöldözött. Sajnos nem először ér bennünket ilyen bánat. Nyolc éve választottuk Fülöpházát új otthonunknak itt a II. tanyakörzetben. Alig múlt pár hónap, eltűnt a két alaszkai malamut kan kutyánk. Aztán mentek a többiek: keverékek és fajtatiszták, soha többé nem láttuk őket, vagy félholtan tántorogva jöttek elő – sorolta Tamara.

– Aggodalom, félelem nyomaszt bennünket – vette át a szót édesanyja, Obercziánné Szamosvári Erika. – Meghasad az ember szíve az iszonyatos kínok közt pusztuló állatait látva. Valakik rendkívül erős szert raknak ki a határba, állatorvos sem tudta megmondani mi került a kutyák szervezetébe. Azt meg álmunkban sem gondoltuk volna, hogy hűtőfolyadékos csirkékkel is mérgezik a húsevő állatokat.  Ezt észrevette az állatorvos, ezért rögtön alkoholt juttatott a beteg kutya szervezetébe vénásan. Azt mondta, fagyállós húst evett. A környező szántókra tonnaszám terítették a baromfitrágyát, szerteszét hevertek a csirketetemek, napok múltán szántották be. Rejtély, hogyan került a dögökre a fagyálló.

Tudja hol a kutya?

Tamara reméli, hogy előkerül kedvence. Aki tudja, hol találhatja meg kutyáját, az hívja a 0670/312-75-70-es telefonszámot.

– Tizenként hektár a miénk, villanypásztorral vettük körbe a földet, hogy ne csatangoljanak el a kutyáink, de hiába. Birtokon belül is rálőnek az állatokra. Lehetetlen minden bokor alját megnézni naponta, hová raktak mérget. Nem létezik, hogy valaki ennyire utáljon minket. Talán jobb lenne elköltözni. Nyertünk egy pályázatot, szeretnénk a tanyaturizmusban részt venni, de kétséges, hogy merjünk-e ezek után hozzálátni az építkezéshez –  tette fel magának a kérdést Obercziánné Szamosvári Erika. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Tamara, édesanyja meg a kedvenceik, Frakk és Puszedli. Harmadik kutyusukat a karám mögött látták szunyókálni, de a sok veszteség után már abban sem biztosak
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!