Kék hírek, bulvár

2011.08.08. 19:58

Körös-toroki Napok mérlege rendőri szempontból

Augusztus 04-07. között került Csongrádon megrendezésre az immár hagyományosnak tekinthető, nagy számú látogatót vonzó Körös-toroki Napok rendezvény-sorozat. A hétvégi eseményre sokan, összesen mintegy 40-50 ezren voltak kíváncsiak.

baon.hu

 A programok idején összesen több, mint 180 szolgálatos rendőr és közel 60 polgárőr vigyázott a rendre, és a látogatók biztonságára. Ennek is köszönhető, hogy a 4 napos rendezvény-sorozat rendzavarás, rendkívüli esemény nélkül zajlott le.  Mindössze hét esetben indult büntetőeljárás, főleg ittas vezetés és kábítószerrel visszaélés vétsége ügyében. Közlekedésrendészeti intézkedések során 9 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot szabálysértés miatt, 16 fő pedig figyelmeztetésben részesült.

A rendezvény-sorozat egy nem szokványos eseményt is tartogatott a szolgálatban lévők számára. Már az első nap a késő esti órákban ugyanis a rendőrök az egyik polgárőr segítségével egy erősen ittas személyt mentettek ki a Tiszából. A négy rendőr járőrözése során figyelt fel a part mentén egy kisebb csoportosulásra. Közelebb érve látták, hogy egy fiatalember van a vízben, aki ittasságából adódóan, illetve a meredek partszakasz miatt képtelen volt onnan kijönni, a vízben többször is alámerült. Mint kiderült, a – korábban nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztó - fiatal férfi ebből adódó koordinációs problémái miatt megcsúszott a parton, minek következtében a vízbe esett. A négy csongrádi rendőr – Kozák Tamás r. százados, Jakab István r. főtörzszászlós, Mészáros Krisztián r. törzsőrmester és Opra Enikő r. őrmester -, valamint Minkó Tímea polgárőr élő láncot alkotva többszöri próbálkozást követően felhúzták a 19 éves fiatalt a meredek partszakaszon a nagy sodrású vízből, majd ellátása végett átadták a körülmények miatt magatehetetlenné vált fiút a helyszínen tartózkodó mentőtiszt részére - írja a police.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!