Kék hírek, bulvár

2011.08.05. 14:45

Csalás kukoricával, álrendőrökkel

72 tonna kukoricát ajánlottak megvételre egy román állampolgárnak 8640 euróért. Miután kicsalták a pénzt eljátszották, hogy álrendőrök elvették azt tőlük.

baon.hu

Egy 28 éves román közvetítőn keresztül jutott el három pitvarosi férfi egy román gazdálkodóhoz, akinek jó minőségű kukoricát ajánlottak fel megvételre. Nagylakon találkoztak, megbeszélték a részleteket, majd 3000 eurós előleget kértek. Azt ígérték, hogy három kamion rendelkezésre áll, azzal elviszik a kért árut neki.

Később újabb 3 ezer eurót követeltek arra hivatkozva, hogy különben nem indítják el a kamionokat. Miután már így a vételár több mint felét megkapták, a sértettet Hódmezővásárhelyre hozták, ahol azt mondták neki, hogy kérik a maradék pénzt is, mert nem bíznak benne. A román gazdálkodó ekkor átadta a maradék összeget, majd elindultak vissza Nagylakra, ahol azt állították neki, hogy végre megkapja a megvásárolt kukoricát. Út közben azonban két „rendőr” megállította az autót – akikről később kiderült, hogy nem igazi rendőrök - és igazoltatták az utasokat. Az egyik elkövetőt, akinél a teljes vételár volt, az álrendőrök arra hivatkozva, hogy körözés alatt áll, elvitték. A sértett ekkor pánikba esett, hiszen a másik két elkövető közölte vele, hogy így biztosan nem lesz üzlet. Mindezt erősítendő, a mintaként bemutatott zsák kukoricát is kidobták az autóból. Ezt a vásárhelyi nyomozók később megtalálták és lefoglalták.

A sértett mégis értesítette a valódi rendőröket. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtés során megállapították a feltételezett három elkövető személyazonosságát, akiket Pitvarosról elő is állítottak. A 23 és 26 éves gyanúsítottat kihallgatásukat követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amiről a bíróság vasárnap dönt.

A gyanúsítottakkal szemben csalás bűntett megalapozott gyanúja alapján folyik a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon az eljárás - írja a police.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!