Kék hírek, bulvár

2011.08.20. 13:58

Busszal ütközött a mentő - tizenegy sérült

Tizenegy ember sérült meg ma kora délután Kecskeméten, amikor egy autóbusz és egy mentőautó karambolozott.

N. N. M.

Kecskemét belvárosában, a Katona gimnáziumnál (Mária körút, Dózsa György út. kereszteződése) a Balaton Volán menetrendszerinti járata hajtott be a kereszteződésben, ami Veszprémből indult és Szolnokra hajtott. Az autóbusznak szabad jelzése volt, hogy a Dózsa György útról egyenesen áthajtson a Petőfi Sándor utcára.

Ekkor ért a kereszteződéshez egy mentőautó, ami a kórházból indult, esethez tartott a Mária körúton haladt volna át - feltehetően - egyenesen a kereszteződésen, az Árpád körútra. A busz utasai és a közelben lakók, valamint a rendőrség legfrisebb tájékoztatása szerint a mentő szirénázott és használta a kék megkülönböztető jelzését is.

A mentőautó belehajtott a kereszteződésen áthaladó autóbuszba. Információink szerint a sofőr és a mentő-ápoló is eszméletét vesztette, sérüléseik életveszélyesek.[caption id="" align="alignleft" width="334"] A kereszteződés: bal oldalon az autóbusz, a kép előterében a megsérült mentőautó
[/caption]

Az autóbuszon további kilenc utas szenvedett sérüléseket a balesetben. A helyszínről a sérülteket már elszállították. Tart a helyszínelés és a műszaki mentés, ezért az arra járókat igyekeznek elterelni a rendőrök. Az autóbusz utasai pedig a helyszínen várják, hogy mentesítő busszal folytathassák az útjukat.

A súlyos tömegszerencsétlenséget eredményező balesetet, a körülményeket, szakértő bevonásával vizsgálja a Kecskeméti
Rendőrkapitányság - tudtuk meg Nyíkos Tamás szóvivőtől, aki azt is pontosította, hogy a busz kilenc sérültje közül egyikük szenvedett súlyos, a többiek könnyebb sérüléseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!