Kék hírek, bulvár

2011.08.14. 21:40

Anyukájával szállodázott az ingyenélő csaló

Összesen 16 szállodában, vendégházban, panzióban és apartmanban lakott ingyen egy kecskeméti férfi 2008 őszétől 2011 március közepéig

N. N. M.

Hátrahagyott 4 millió forintnyi kifizetetlen számlát, és közben még kölcsönkért egy gimnáziumi osztálytársától is 1 millió forintot.  Az ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja a 39 éves N. Zsoltot.

A férfi összes bérlakhelyére magával vitte az édesanyját is. A Kecskeméti Városi Ügyészség által a bíróságra most benyújtott vádirat szerint mamája nem tudott a szélhámosságról, a szállások üzemeltetőit és tulajdonosait minden alkalommal a fia ejtette tévedésbe. A szállások foglalása és a számlákkal kapcsolatos ügyintézés során kizárólag ő járt el.

Az országjáró „turné” 2008 kora tavaszán kezdődött, amikor a vádlott az édesanyjával megjelent Alsóőrsön, ahol egy apartman tulajdonosától kivette a szállást. Megegyeztek abban, hogy havonta 100 ezer forintot fizet bérleti díjként, azonban erre egyetlen alkalommal sem került sor.

Nem tudni mi okból, de elképesztő türelme volt ennek ellenére a tulajdonosnak, aki csak 2010 tavaszán tette ki az apartmanból az anyát és a fiát. Akik ekkor már kétmillió forinttal tartoztak neki. A férfi ekkor költözött Kecskemétre. Két hónapot töltöttek egy kecskeméti diákszállón, ahonnan 125 ezer forintos tartozással távoztak.

Ettől kezdve viszont már kizárólag csak olyan helyen lakott, ahol étkezni is lehetett. A minibár használatától sem óvakodott. Egymást követték a szálláshelyek. Egy kecskeméti hotel (96 ezer forint) után egy kerekegyházi major következett (130 ezer), majd egy szentkirályi tanyán folytatták (233 ezer). Innen ismét visszatértek Kecskemétre, egy hotelba (134 ezer), majd egy csemői vendégház (85 ezer), móricgáti tanya (155 ezer), inárcsi vendégház (324 ezer), Újlengyelben egy hotel (111 ezer), és egy dabasi panzió (118 ezer) követték egymást.

Agárdon idén február végén jelentek meg, ahol egy apartmanban és az üzemeltető vendéglőjében hagytak hátra 185 ezer forintnyi kifizetetlen számlát. Márciusban egy keszthelyi wellness hotelban töltöttek egy éjszakát (22 ezer forint), innen egy tapolcai hotelba utaztak (81 ezer), amit egy győri fogadó követett (100 ezer), végül egy szentendrei hotelban (146 ezer) buktak meg. A férfit a rendőrök március 17-én őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba került, július 11-től pedig szabadlábon védekezik.  

– A vádlottnak a szállások foglalásakor, és az ott történt fogyasztáskor nem volt reális lehetősége a szállásdíjak és a fogyasztás költségeinek megfizetésére – idézett a vádiratból Kopasz Zsolt megbízott Bács-Kiskun megyei főügyész-helyettes, az ügyészség szóvivője. A vádlottnak se vagyona, se munkája. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!