Kék hírek, bulvár

2011.08.10. 09:39

A tetőkárpitba rejtette el a kábítószert

Százezer forintot fizetett egy budapesti férfi egy másik budapesti férfinek azért, hogy a fővárosból Bajára menjen, onnan pedig visszautazzon Budapestre. A kiemelkedő honorárium nem volt véletlen: a kocsiban ugyanis 400 gramm speed-et kellett szállítania.

N. N. M.

A magas tarifa önmagában mutatja, hogy nem veszélytelen feladattal bízta meg a Budapest belvárosában élő, 36 éves Cs. Péter a barátját. A 34 esztendős H. Ferenc azonban ennek ellenére elvállalta a „munkát”. Beült elegáns Renault Laguna kocsijába, 2010. november 10-én este leautózott Bajára, ahol átvette a kábítószert a 35 éves T. Norberttől. Majd még aznap éjjel visszaindult a fővárosba, Taksony közelében pedig belefutott egy rendőri ellenőrzésbe.

A kocsijának átvizsgálása során megtalálták a szállítmányt annak ellenére, hogy igyekezett eldugni a zacskókat: még a tetőkárpit alól is szedtek ki kis csomagocskákban lévő „fehér színű porokat” a rendőrök.
Az országúti akció után – amit egyébként nagy valószínűséggel nem véletlenül tartottak pont akkor Taksonynál – házkutatásra került sor a bajai kábítószer nepper lakásán is. Itt ugyancsak találtak fehér porral teli zacskókat – például a konyhában lévő hűtőszekrényben és a garázsban -, valamint nagyobb összegű készpénzt is. Utóbbit az irodában, egy fém dobozban találták meg: 113 darab húszezrest, azaz 2 millió 260 ezer forintot, 660 Eurót és 2 ezer szerb dinárt. 

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség most nyújtott be vádat a bíróságra a bűncselekmény ügyében. A bajai férfi és a budapesti megbízó előzetes letartóztatásban, a „szállító” pedig szabadlábon várja a büntetőper kezdetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!