Kék hírek, bulvár

2011.07.29. 14:56

Előzetesbe került a robbanószerek miatt

Előzetes letartóztatásba került annak a nyugalmazott kecskeméti rendőr alezredesnek, a néhány hete elhunyt V. K. korábbi főkapitánysági osztályvezetőnek a fia, akinél kedden este robbanóanyagot találtak. Mint megírtuk: emiatt ki kellett üríteni egy ballószögi utcában 15 lakóházat.

N. N. M.

– A gyanúsítottat pénteken a szökés elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt helyezte előzetes letartóztatásba a kecskeméti nyomozási bíró – tájékoztatott Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun megyeri Bíróság szóvivője. Hozzátette: a bűncselekményt a rendőr fia – a gyanú szerint – úgy követte el, hogy két korábbi ügye miatt próbaidejét töltötte.  Korábban ugyanis már kétszer is elítélték. Felfüggesztett büntetéseket kapott, és a robbanóeszközöket édesapja ballószögi házában a felfüggesztési időszak alatt fedezték fel.

A rendőrség továbbra sem közült részleteket a nyomozásról, azt azonban elmondták, hogy gyanúsítottként hallgattak ki visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 30 éves ballószögi férfit. Az illetőt még július 27-én, azaz a ballószögi házkutatás másnapján vették őrizetbe és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Mihályné Bornemisza Eleonóra pénteken azt is közölte, hogy a tűzszerészek megállapítása szerint a házban talált kézigránátok és a löveg közül egyedül ez utóbbiban volt robbanóanyag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!