Kék hírek, bulvár

2011.07.18. 19:35

Dicsekedett azzal, hogy nevelt lányával fajtalankodik

Egy névtelen bejelentő telefonhívása nyomán vette őrizetbe a rendőrség azt a félegyházi férfit, aki állítólag két és fél évig rendszeresen fajtalankodott nevelt lányával. Az ügyészég a napokban emelt vádat az apa ellen.

Hraskó István

Magát megnevezni nem kívánó férfi telefonált március 31-én a félegyházi rendőrkapitányságra. Szűkszavúan annyit mondott: egy ismerősének a vádlott eldicsekedett, hogy már két éve fajtalankodik nevelt lányával. A bejelentő a hallottakon annyira felháborodott, hogy a hatósághoz fordult, derítsék ki az igazságot. A nyomozók még aznap meglátogatták, és osztályfőnöke jelenlétében meghallgatták a most 13 éves kislányt az iskolában. A gyermek eleinte némán ült, aztán viszont tőmondatokkal válaszolva megerősítette: nevelőapja valóban szexuálisan zaklatja. A 29 éves férfit nem sokkal később őrizetbe is vették, majd a bíróság április 1-jén előzetes letartóztatásba helyezte. 

Az ügyészségi vádiratban megfogalmazott tényállás szerint a vádlott 2008 októberétől kezdett el fajtalankodni akkor még csak 11 éves nevelt lányával. Gyakorlatilag zsarolással vette rá arra, hogy kézzel kielégítse: ha a gyermek nem engedelmeskedett, akkor nem engedte el az iskolai rendezvényekre, és nem találkozhatott, játszhatott barátaival, osztálytársaival sem. A vád szerint a nevelőapa 2010 tavaszától azt is kérte a serdülő lánytól, hogy vetkőzzön le, amit gyermek szintén teljesített, ám a férfi más követeléseinek már ellenállt. A szexuális zaklatás egészen a nevelőapa őrizetbe vételéig tartott, heti-havi rendszerességgel.

Szabóné dr. Tabajdi Katalin, a Kiskunfélegyházi Városi Ügyészség vezetője lapunknak elmondta: a vádlott mindig akkor közeledett lányához, ha élettársa délutáni műszakban dolgozott. 

– A sértettet fizikailag nem bántalmazta, nem kényszerítette semmilyen módon a fajtalankodásra, de a kislány 12. életévének betöltése előtt védekezésre képtelen személynek tekintendő. A pszichológus szakértő szerint a gyermek ereje nem tette lehetővé, hogy nevelőapja zaklatását kikerülhesse, viselkedése életkora szerint elfogadható – jelentette ki Tabajdi Katalin. Hozzátette: noha a kislány összefüggően nem beszélt a nyomozási bíró előtt sem, az általa elmondottak élményszerűnek tűnnek.

Az ügyésznő szerint már csak azért is hihető a gyermek vallomása, mert nem ő jelentette fel nevelőapját. Sőt ő soha nem beszélt volna az elviselt molesztálásokról, annyira szégyellte a dolgot. Édesanyjának is csak áttételesen utalt a problémákra, időnként megkérdezve tőle, mikor küldi már el a férfit, mert utálja. Az anya viszont ebből nem sejtette meg, mi zajlik otthon a távollétében. Arra gyanakodott, hogy lánya csak nagy szigora miatt nem szereti nevelőapját – mondta az ügyészség vezetője.

Kitörölhetetlen emlékek maradtak a gyerekben

A pszichológus szakértő szerint a kitörölhetetlen élmények nagy valószínűséggel negatív irányba tolhatják el a gyermek személyiségfejlődését, későbbi partnerkapcsolatait. Az apa eddig minden bűncselekményt tagadott az eljárás során. Az ügyészség nevelése alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszakkal és megrontással vádolja. Perét a városi bíróság tárgyalja majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!