Kék hírek, bulvár

2011.07.22. 10:24

Bokszmeccs a belvárosban: a bíróságon folytatódik a csata

Az autós a gyalogosokra, a gyalogosok pedig az autósra haragudtak meg Kecskeméten. Egyikük sem állta meg szó nélkül, majd dulakodássá fajult a vita, végül az öklök csatáztak. A közlekedési „vitából” vádirat lett, és bíróság dönt majd a perlekedők ügyében.

N. N. M.

Két húsz év körüli jó barát sétálgatott április 12-én, kedden délben, Kecskemét központjában, amikor a főtér közelében lévő parkolóba nagy sebességgel beállt egy Opel. Önmagában ebből még nem lett volna vita, csakhogy a személyautó lökhárítója hozzáért az egyik sétáló lábszárához. Mire a gyalogos rátenyerelt a motorháztetőre.
Innentől már nem volt megállás…

A városi ügyészség most elkészült vádirata szerint az autós azért szidta össze a gyalogosokat, hogy miért nem a járdán sétálnak, azok meg visszaszóltak. Közelebb léptek az autóhoz, mire a sofőr kinyúlt a nyitott ablakon és megragadta egyikük pólóját, a másik kezével pedig megütötte a férfit a mellén – írja a vádirat. A megtámadott ember barátja a másik védelmére kelt, visszaütött, majd folytatták a sétát.

Ezzel azonban még nem ért véget a déli forgalomban arra járók körében meglehetősen nagy riadalmat kiváltó csetepaté. A sofőr a gyalogosok után szaladt és ekkor már „szabályos” bokszmeccset vívtak. Olyan komolyan, hogy volt, amikor egyikük a földre került, mire belerúgott többször is a másik. Mindhárman könnyebben megsérültek. Majd az autós beült a járművébe és elhajtott a helyszínről.

A megvert barátok mobiltelefonon kihívták a mentőket, akik a rendőröket értesítették a belvárosi verekedésről. Miközben pedig a közeli cukrászdában a mentősök az egyik sérültet ápolták, visszatért az autós, és ő is panaszt tett a gyalogosok ellen a kiérkezett rendőröknél.    
A Kecskeméti Városi Ügyészség azután mindhárom férfi ellen vádat emelt. A bíróságtól azt kérik, hogy tárgyalás mellőzésével az autóst pénzbüntetésre ítéljék, a sétálókat pedig bocsássák próbára. Az ügy azonban ezzel még korántsem ér majd véget, mert mindhárom vádlott a bántalmazójával szemben hatályos magánidítványt terjesztett elő. Ami egyúttal azt jelenti, hogy eltérő parkolási nézeteik miatt fognak még egy jó ideig vitázni a bíróságon egymással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!