Kék hírek, bulvár

2011.06.08. 12:50

Frontális ütközés: egy halott, két sérült Tompánál

Egy férfi meghalt, ketten megsérültek és egy ló is megsebesült az 53-as úton. A balesetet okozó férfi valószínűleg rosszul lett a volánnál.

N. N. M./Zs. D.

16:40 Az ismert és köztiszteletben álló tompai vállalkozó Kiskunhalas felől haladt Tompa irányába, amikor a GTO benzinkút után egy jobbra ívelő kanyarban valószínűleg infarktust kapott, áttért a menetirány szerinti bal oldalra és frontálisan ütközött a szemből érkező gépkocsival, mely egy lószállító utánfutót vontatott. A két kocsi eleje az ütközés erejétől tengelyig egybeforrt.

– A lószállító egy méter magasra felrepült az ütközéstől. Azonnal megálltunk és rohantunk édesapámmal, akkor még – talán néhány percig – élt a későbbi áldozat, de sajnos már nem lehetett megmenteni – mesélte a baleset körülményeit az egyik szemtanú.

A tompa felől érkező autóban két szintén tompai férfi ült – úgy tudjuk egyikük sem volt bekötve. Ők mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Mentőhelikopter érkezett értük Szentesről, de később mentőautóval szállították őket a halasi kórházba. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nagy nehézségek árán sikerült a lovat kivenni az trailerből
[/caption] 

Az autó után kötött lószállítóból a lovat csak hosszas küzdelem árán tudták kiszabadítani a tűzoltók és az idő közben a helyszínre érkezett állatorvos. A ló mellső két lába az ütközés erejétől kiszakította az utánfutó oldalát és a feje is beszorult. A tűzoltóknak gyakorlatilag le kellett vágniuk a szerencsétlen állatról az utánfutót. A ló sokkos állapotba került, súlyos sérüléseket szenvedett, nagy valószínűséggel el kell altatni.
A baleseti helyszínelés ideje alatt teljes útzár volt érvényben. Az 53-as út érintett szakaszán több kilométeres kocsisor torlódott fel.

Videó csak erős idegzetűeknek!

12:50 Szerda délben, a határtól tíz kilométerre történt a baleset. A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint egy Fiat Stilo haladt Kiskunhalas felől Tompa irányába, majd áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol frontálisan ütközött egy lószállító trailert vontató Chevrolet személyautóval. A Fiatot vezető, 60 éves tompai férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A másik kocsiban utazó két férfi megsérült, a ló a trailerbe szorult, tűzoltók próbálták kiszabadítani. A baleset miatt teljes az útzár az 53-as úton.

Helyszíni tudósítónk telefonon tájékoztatott minket arról, hogy egy ismert tompai vállalkozó lelte halálát a balesetben. Egy szemtanú szerint rosszulléte miatt tért át a másik sávba a jobbos kanyarban. Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de végül senkit sem vitt el. A két sérültet mentőautó szállította kórházba. A ló fájdalmasan nyerített, valószínűleg nem fogja túlélni a balesetet.

Halas felől kilométeres sorok kígyóztak, a baleset helyszínét csak földes úton lehetett kikerülni.

Videó csak erős idegzetűeknek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!