Kék hírek, bulvár

2011.06.22. 19:29

300 milliós hitelt csaltak el

Háromszázmilliós forgóeszköz hitel tűnt el egy kiskunhalasi gazdasági társaságnál – véli a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya.

N. N. M.

A kereskedelmi bank kiskunhalasi fiókjánál még 2006 tavaszán igényelte a 300 milliós forgóeszköz hitelt, egy új tevékenység kialakítására hivatkozva a gazdasági társaság. A bank fiókigazgatójának jóváhagyása után, a hitelkérelem benyújtását követő néhány napon belül, soron kívül megkaptak 230 milliót. A következő hónapban pedig a maradék 70 milliót is átutalta a cégnek a pénzintézet.

A hitelt a gazdasági társaság azonban nem a kérelemben foglalt tevékenységre használta fel, és végül nem is fizette vissza. A fedezetként felkínált ingatlanokról pedig kiderült, hogy jelentősen túlértékelték ezeket. A gyanúsítottak különböző gazdasági társaságokban lévő üzletrészeit vette utóbb zár alá a nyomozás során a bíróság, azzal a reménnyel, hogy megtérülhessen a kár, illetve annak legalább egy része.

- Az ügyben a nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte – mondta Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. - A cég két képviselője ellen különösen nagy kárt okozó csalás, a hitelt nyújtó bankfiók korábbi, 2006-ban hivatalban lévő vezetője ellen pedig különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával, illetve vádemelési javaslattal továbbítottuk az iratokat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!