Kék hírek, bulvár

2011.04.11. 17:18

Repülős Gizi nem foglalja imáiba

Valamilyen szinten minden kisfiút vonz a katonaság és a rendőrség. Nyilván a különböző filmekben mutatott „egzotikus rendőrség” miatt, ami persze köszönőviszonyban sincs a valósággal. Gyerekkoromtól én is rendőr akartam lenni – ismeri el Nyul Krisztián rendőr törzszászlós, az Év Rendőre díj egyik jelöltje.

Noszlopy N. Miklós

Azt azonban gyermekkorában még biztosan nem gondolta volna Nyul Krisztián, hogy egyszer országosan körözött csalókat fog majd el. Például Repülős Gizit, a gyakorlott besurranó tolvajt, aki fél évszázada ismert a rendőrök előtt. Több mint 20 alkalommal ítélte szabadságvesztésre a bíróság, és mostanáig 40 évnyi börtönbüntetést kapott. Vagy azt a férfit, aki nyugalmazott honvéd tábornoknak adta ki magát, katonamúlttal rendelkezőket keresett fel az egész ország területén, és kölcsönkéregetett tőlük. Dunapatajon azonban mindkét szélhámos megtanulta Nyul Krisztián nevét…

Pedig a dunapataji körzeti megbízott agrármérnök édesanya nem lehetett a rendőri pálya szempontjából valóságos „életútminta”, és a korábban katona, majd onnan leszerelt édesapa példája sem vonzotta Krisztiánt. Így az általános iskola befejezését követően Kalocsán a Dózsa György Mezőgazdasági Szakközépiskolát választotta, ahol technikusi oklevelet szerzett.

– Valójában ismerős dunapataji rendőrök, későbbi kollégák hatására döntöttem el, hogy jelentkezem – emlékezik vissza a törzszászlós.
Az életpálya innentől visszafordíthatatlan volt: Krisztián elvégezte a szegedi rendőr-szakközépiskolát, majd tiszthelyettesként Kalocsára került.

– Mivel a kapitányság a fogadó nyilatkozatot is kiadta, így már a nyári gyakorlatot is a városban töltöttem. Azonnal a körzeti megbízotti alosztályra vezényelve – mondja a törzszászlós.
Nem volt kérdés az sem, hogy Dunapatajon már várják. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nyul Krisztián
[/caption]

– Azt mondom, hogy ha valahol lehetett tanulni a kollégáktól a szakmát, akkor itt feltétlen. Nincs szükség arra, hogy hónapokat töltsek a járőrszolgálati alosztályon a járőrözés tanulásával, mert gyakorlatilag Dunapatajon ugyanazt a munkát, talán még magasabb szinten, és intenzívebben elvégezhettem. Hozzánk tartozik Újtelek, Ordas, Géderlak, Dunaszentbenedek és persze a Szelidi-tó, ahol szinte mindenféle bűncselekmény előfordulhat.

A dunapataji rendőrök felderítési mutatói mindeközben átlagon felüliek, évek óta 70 százalékosak. Amihez Nyul Krisztián felettesei még azt is hozzáteszik, hogy a törzszászlós megelőző munkájának köszönhetően erőszakos, garázda jellegű cselekmények szinte alig-alig fordulnak elő Dunapatajon és a Szelidi-tónál.

Névjegy:

Nyúl Krisztián (34) rendőr törzszászlós a Kalocsai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. Rendőri pályáját 1997. júliusban kezdte járőrként, majd körzeti megbízott lett. 2010-ben Dunapatajon és a Szelidi-tó területén több bűncselekmény is történt, a nyaraló feltörési sorozat elkövetőit azonban tetten érte, és elfogta a törzszászlós. A nyomozás során több, korábban eltulajdonított tárgyat is megtaláltak a rendőrök.

Élettársával és 3 éves közös kisfiúkkal, Kristóffal, Dunapatajon élnek.

 

Élettársával és 3 éves közös kisfiúkkal, Kristóffal, Dunapatajon élnek. Nyul Krisztián -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!