Kék hírek, bulvár

2011.04.03. 16:51

Orális erőszak után fenyegetés: rettegnek a lányok

Többször is megfenyegették már azt a 18 éves kecskeméti lányt, akit a Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakközépiskola mosdójában kényszerített két fiú késsel arra, hogy orálisan kielégítse őket. Az előzetes letartóztatásban lévő kamaszok rokonaitól, barátaitól már nem csak Nikolett, hanem a lány húga is retteg.

Noszlopy N. Miklós

Mint korábban megírtuk: Kecskeméten tavaly októberben történt az orális erőszak a Kocsis Pál Szakközépiskolában. A 17 éves Cs. Csaba és a 16 esztendős V. Zsolt kést szorítottak Nikolett nyakához és berángatták egy használaton kívüli mosdóba. A bűncselekményt végig kellett néznie a sértett egyik diáktársának is. A fiúkat másnap bilincsbe verve vitték el a rendőrök az iskolából. Jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak, máig tagadják, hogy elkövették volna a bűncselekményt, a nyomozás pedig még jelenleg is tart az ügyben.

Nikolett azóta magántanuló lett, mert fél bemenni egykori iskolájába. Csakhogy most már nem csak őt, hanem a Lestár Péter Szakközépiskolába járó húgát is megfenyegették többször a fiúk hozzátartozói és barátaik. 
– Kinyomozták, hogy hol lakunk és többször megjelentek a házunknál – panaszolta sírva Nikolett édesanyja, Katalin. – Két hete négyen voltak itt, az utca végén pedig még vagy ugyanannyian fedezték őket. Az egyikük be is mászott a kapun, és meg akarta verni Nikolettet.

– Internetes közösségi oldalon folyamatosan fenyegetnek, éjszaka pedig telefonon hívogatnak, de nem szólnak a készülékbe – mondja Nikolett.
Néhány hete azonban már nem csak a lányt, hanem 15 éves húgát is halálos fenyegetésekkel zaklatják. Sarolta arról panaszkodott, hogy a buszon, sőt a Lestár Péter Szakközépiskola mosdójában is körbeveszik: olykor nyolcan-tízen és zaklatják. 

– Amikor telefonon hívtak, azt mondták, hogy ha be merek menni az iskolába, akkor megölnek. Nem csak engem, hanem a nővéremet is – remeg Sarolta, aki máig nem érti, miért kellett osztályfőnökének tájékoztatnia a nővére sérelmére elkövetett bűncselekményről az osztálytársait.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Már Nikolett húga is retteg a két fiú rokonaitól, a család tehetetlennek érzi magát
[/caption]

A két lány édesanyja két hete már be sem engedi a homokbányai szakközépiskolába Saroltát. Tanácstalan, hogy mit tegyen. Máshová írassa át gyermekét, vagy folyamatosan orvosi igazolással tartsa távol az iskolától?
– Kénytelen voltam könnygázsprét venni a lányoknak, hogy ha kell, akkor azzal védekezzenek – panaszolja Katalin.

A kecskeméti rendőrség nem tud személyi védelmet biztosítani a lányoknak. A szóvivő ugyanakkor hozzáteszi: amit lehetett, azt megtették a védelmük érdekében. – Az októberi bűncselekményt követően a kislány és az édesanyja is jelezték, hogy a fiúk családjai követik a lányt, és trágár szavakkal becsmérlik – mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra, rendőr őrnagy. – Utcán és buszon is zaklatták. Ezt követően a Kecskeméti Rendőr-kapitányság bűnügyi osztályvezetője személyesen ment ki az iskolába, ahol beszélt a zaklatásban résztvevő gyerekkel és a tanárokkal is.

Ezzel párhuzamosan több kollégánk, civil ruhás nyomozók, a városban követték a kislányt és megpróbálták elfogni az esetlegesen zaklatókat. Nem tapasztaltak azonban ilyenkor semmi rendkívülit. Arról pedig, hogy a kislány testvérét is fenyegetnék, a rendőrségnek senki nem szólt. Sem az édesanya, sem a kislány, sem pedig a Lestár Péter Szakközépiskola. Amennyiben viszont bármelyikük értesít minket egy következő zaklatás után, azonnal kimegyünk és megtesszük a szükséges intézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!