Kék hírek, bulvár

2011.04.22. 19:07

Fokozott rendőri ellenőrzés lesz az autópályán

Húsvétkor fokozott ellenőrzést tartanak az ittas járművezetők kiszűrésére a rendőrök; egyes útvonalakon (M1, M0, M5) a külföldi vendégmunkások utazása miatt nagyobb forgalomra, összefüggő kocsisorokra kell számítani; a határforgalomban is torlódás várható – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-vel.

MTI

A közlemény szerint az ünnepek miatt megélénkül az  országutak forgalma és lakott területen belül a gyalogosforgalom, emiatt a rendőrök óvatosabb, figyelmesebb vezetésre intik a  sofőröket.

A határforgalmat tekintve Bács-Kiskun megyében elsősorban a tompai közúti határátkelőhelyen kell várakozásra számítani. Előreláthatólag szombat délutánig várható élénk forgalom a  kilépőirányban; egy-, legfeljebb kétórás várakozásra kell számítani. A visszautazó vendégmunkások várhatóan jövő hétfőn okoznak a belépőforgalomban egy-két órás fennakadást. Várakozás esetén a  személyautóval közlekedő magyar és a szerb állampolgároknak a 8 és 18 óra között nyitva tartó bácsalmási határátkelőt ajánlják.

Csongrád megyében a röszkei autópálya-határátkelőhelyen lehet várakozásra számítani, pénteken és szombaton a kilépőirányban 2-3 órás csúszás is kialakulhat. A visszautazó vendégmunkások jövő hétfőn okozhatnak majd torlódást a belépőforgalomban, ahol szintén 2-3 órás fennakadással számolnak. A személyforgalomban a magyar és a  szerb állampolgároknak alternatív útvonalként a 8 és 18 óra között  nyitva tartó tiszaszigeti átkelőhelyet ajánlják.    

A nagylaki közúti határátkelőhelyen a húsvéti időszakra vonatkozó kamionstoppal összefüggésben alakulhat ki legfeljebb kétórás várakozás a teherforgalomban, mindkét irányban.

Az utasok az aktuális várakozási időkről a rendőrség honlapján tájékozódhatnak - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!