Kék hírek, bulvár

2011.04.11. 17:42

Fegyvert és cigarettát rejtett a kárpit

Egy belépésre jelentkező német gépkocsiban fegyvereket és lőszereket, továbbá több, mint száz doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök.

baon.hu

 A röszkei Határkirendeltségen jelentkezett belépésre egy német állampolgárságú férfi és két utasa egy német honosságú személygépjárművel.

Az utasok úgy nyilatkoztak a feltett kérdésre, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, majd kockázatelemzés alapján a járművet félreállították tételes vámvizsgálat céljából. A szigorított ellenőrzés során a csomagtartó kárpitja mögül fegyverek és lőszerek kerültek elő, amelyek az elsődleges szakértői vélemény szerint egy 7,62 mm-es gépkarabély, a hozzá tartozó 70 db éles lőszerrel, továbbá egy marok lőfegyver tárral együtt.  A további kutatás eredménye 127 doboz elrejtett adózatlan cigaretta volt, melynek kapcsán jövedéki eljárás indult.
A pénzügyőrök a fegyvereket és töltényeket lefoglalták, valamint a járművet vezető német férfi ellen visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz.

A 23 éves férfit gyanúsítotti kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette. Vele szemben az eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán szakértő bevonásával folyamatban van - írja a police.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!