Kék hírek, bulvár

2011.03.20. 22:14

Végzett a családdal az udvaros

Ma reggel kezdődik a megyei bíróságon a tompai hármasgyilkosság ügyében a büntetőper.

Hraskó István

Egy 30 éves kelebiai férfit vádolnak a 2009 novemberi gyilkosságok elkövetésével. A férfi udvarosként dolgozott a Tompa-Alsósáskalaposon található lovastanyán, ahol másfél éve holtan találták az ott élő 65 éves családfőt, 63 éves feleségét és 41 éves lányukat. 

A vád szerint Sz. István két nő áldozatát alattomosan, hátulról ütötte le egy feszítővassal, a súlyosan beteg, mozgásra képtelen családfőt pedig ágyában ölte meg. Az udvaros azt vallotta: az első gyilkosságot felindulásból, a másik kettőt pedig a lelepleződéstől tartva követte el, és csak ezután jutott eszébe, hogy a lovastanya főépületében körbenézzen értékek után. Több mint hétmillió forint értékben készpénzt illetve másfél millió forint értékben ékszereket is elvitt meggyilkolt áldozataitól. A zsákmányt apjának a kertjében, a disznóól mögött elásva találták meg a rendőrök. 

Sz. Istvánt aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, részben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel, jelentős értékre irányuló kifosztással és jármű önkényes elvételével vádolja a megyei főügyészség.  Az ügyet dr. Feleky István büntetőtanácsa tárgyalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!