Kék hírek, bulvár

2011.03.31. 17:07

Újabb vádjavaslat Stadler ellen

Újabb vádjavaslat érkezett a Kecskeméti Városi Ügyészségre Stadler József ellen. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal nyomozói által felderített ügy iratait 30 napon belül kell átvizsgálniuk az ügyészeknek, majd dönteniük arról, hogy vádat emelnek a solti (akasztói) vállalkozó ellen, vagy sem.

N. N. M.

A pénzügyőrség egyik járőre még 2009. június 3-án tartott jövedéki ellenőrzést a Stad-Ker Bt. által üzemeltetett dusnoki üzlethelyiségben. Megállapították, hogy az üzlet zavartalanul működik, noha a Bács-Kiskun megyei Cégbíróság a Stad-Ker Bt. felszámolását még 2008. októberben elrendelte. A telephelyen az ellenőrzéskor jelentős italkészletet találtak a nyomozók.

A bíróság által kirendelt felszámoló biztost is kihallgatták az eljárás során. Elmondása szerint a felszámolás alatt álló Stad-Ker Bt.-nek semmilyen gazdasági tevékenység folytatására nem adott ki engedélyt. Állítása szerint arról sem tudott, hogy a cég a dusnoki üzletet tovább üzemeltette. Nem is tehették volna meg ezt, annál is inkább mert a cég összes bélyegzőjét, és teljes iratanyagát a felszámolónak át kellett volna adnia a cégvezetésnek.

A pénzügyőrség vádjavaslatából az is kiderült, hogy jelenleg nem csak a Stad-Ker Bt. ellen folytatnak felszámolást, hanem a Stadler & M Ker Bt. ellen is. Ez az a cég, amelynek neve a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon most zajló Stadler-perben is szerepel. A vád szerint – mint megírtuk - 2007-ben a cég 151 millió forintról kiállított fiktív számlákat fogadott be, 25 millió forint áfát igényelt vissza jogtalanul, és nem fizetett be 8 millió forint áfát, illetve 67 millió forint társasági adót.

Stadler & M Ker Bt.-ről most azt állítják a pénzügyőrök, hogy a 2009. januárban kezdődött felszámolási eljárás első lépéseként a felszámoló biztos levélben szólította fel a cégvezetőt a kötelezettségeire. Csakhogy az akkor meglévő árukészlettel a cégvezető – azaz Stadler József – a pénzügyőr nyomozók szerint a mai napig nem számolt el. Mindössze 2500 nadrágot bocsátott a felszámoló rendelkezésére. Ezért vélik most úgy pénzügyőrök, hogy nagyobb mennyiségű ruházati terméket menekített át Stadler József a Stadler & M Ker Bt.-ből egy másik vállalkozásába.

Stadler József a nyomozás során a vele szemben közölt gyanúsítás miatt panasszal élt. Kitartott amellett, hogy bűncselekményt nem követett el. Panaszát azonban elutasították és befejezték ellene a nyomozást. 
A pénzügyőrök most a számvitel rendjének megsértése és csődbüntett miatt javasolnak vádemelést Stadler József ellen. Előbbi bűncselekmény két évig, a csődbűncselekmény pedig öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!