Kék hírek, bulvár

2011.03.22. 15:18

Tizenhárom év fegyház a román viperás rablónak

A megyei bíróság ítéletét helybenhagyva, jogerősen tizenhárom év fegyházzal sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy 37 éves román rablót, aki 2009-ben teleszkópos fémbottal és gázpisztollyal támadt egy idős lajosmizsei férfira annak otthonában.

Hraskó István

A román férfi 2004 óta lakott Lajosmizsén, ahol alkalmi munkákból tartotta fenn magát. Későbbi áldozatát látásból ismerte csupán, egyszer bort vásárolt nála. Ekkor tudta meg, hogy a hetven éves beteg férfi nagyot hall, és két kistermetű házőrző kutyát tart. Arról is értesült, hogy a sértett rendezett anyagi körülmények között él, és hogy azidőtájt egyedül volt otthon, mert feleségét kórházban kezelték.

2009. december 15-én a vádlott részegen elhatározta, hogy szerszámokat próbál lopni az idős férfitől. Egy széthúzható fémbotot, azaz viperát és egy gázpisztolyt vitt magával. Nem sikerült észrevétlenül bejutnia a kiszemelt házba, a házigazda meglátta és rákiabált, mire a román rabló közvetlen közelről az arcába, majd a mellkasára lőtt. A támadó ököllel, majd a viperával többször megütötte az idős férfit, aki segítségért kiáltozott.

A vádlott befogta a száját és az orrát, miközben a nyakát is szorította és letépte arany nyakláncát. A segélykiáltásokra az egyik szomszéd házaspár figyelt fel. Felfedezték a rablót, aki ekkor a szomszéd férfit támadta meg. Ő azonban nem hagyta magát, és a bűnözőt a földre lökte. Dulakodás közben a román újabb két lövést adott le, végül sikerült kiszabadulnia ellenfele szorításából és elmenekült. Nem jutott messzire: a rendőrök pár utcával odébb elfogták. A vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt ítélték el, mivel az idős sértett a rablótámadás során akár halálos sérülést is elszenvedhetett volna.

Hraskó István -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!