Kék hírek, bulvár

2011.03.10. 15:13

Két év a revansért

Jogerősen két év szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a tompai férfit, aki súlyosan bántalmazta, életveszélyesen megsebesítette egy haragosát.

baon.hu

 A két férfi először 2007 decemberében szólalkozott össze egy tompai kocsmában, ahol dulakodtak is, s a későbbi sértett elszakította a vádlott pulóverét. A megtámadott férfi elhagyta az italboltot, de közölte, hogy a történteknek még következménye lesz - olvasható az MNO.hu-n.

Több hónappal később, 2008. március 9-én délután ismét a kocsma előtt találkoztak össze, ahol a későbbi sértett tisztázatlan okból ököllel arcon ütötte a vádlottat, akinek az orra ennek következtében vérezni kezdett, s később kiderült, az orrcsontja darabosan eltört. A megsérült férfi kocsijával tompai lakására ment, ahol magához vett egy botot, s hogy az őt ért sérelem miatt elégtételt vegyen, visszatért a kocsmához. Ezután az italboltban addig provokálta haragosát, amíg az vele együtt az épület mögé ment. A vádlott itt közepesnél nagyobb erővel fejbe vágta a sértettet, a férfi az ütéstől a földre zuhant, feje a talajhoz csapódott, elveszítette eszméletét, a füléből vér kezdett folyni. A vádlott ezután többször is hasba és mellkason rúgta, a bántalmazásnak csak a kocsmából kijövő vendégek vetettek véget.
A bántalmazás következtében a sértett koponyaalapi törést és agysérülést szenvedett, közvetlen életveszélyes állapotba került, s maradandó fogyatékosság – halláscsökkenés, szédülékenység – alakult ki nála.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés miatt két év börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen a vádlottat, megsérült haragosa pedig súlyos testi sértés bűntettéért – a korábban esetében jogerőre emelkedett elsőfokú ítélet szerint – 100 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!