Kék hírek, bulvár

2011.02.13. 09:02

Törökök a vonat alatt

Bőven akadt dolguk a határsértőkkel Bács-Kiskun rendőreinek az elmúlt napokban. Törököket és afrikaiakat is elfogtak.

baon.hu

A kelebiai vasútállomáson egy indulásra kész tehervonat aljáról szedtek le a határrendészek két török állampolgárt még pénteken este. A törökök azt mondták, hogy nem a vonattal jöttek hazánkba, hanem gyalogosan, a zöld határon. A férfiakat a halasi őrzött szálláson vették őrizetbe.

A Bácska Bevetési Osztály járőrei a balotaszállási vasútállomás közelében fogtak el egy 31 éves egyiptomi, egy 30 éves tunéziai és egy 22 éves algír állampolgárt. Kihallgatásukon elmondták, hogy szombaton reggel a zöldhatáron érkeztek Magyarországra, Szerbiából. Ők is a halasi őrzött szállásra kerültek.

A hőkamera is dolgozott: a kelebiai határrendészek egy 25 éves algír állampolgárt vettek őrizetbe, akit a stabil hőkamera észlelt. A határrendészek a férfinál találtak egy fényképével ellátott hamis portugál személyi igazolványt is. Őt is Halasra szállították.

Három évre kiutasították azt a szerb férfit hazánkból, akit a tompai közúti határátkelőnél igazoltattak pénteken hajnalban. Egy autóbusz utasaként akarta elhagyni Magyarországot, de tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudta - adott tájékoztatást dr. Rákosi Mihály, a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!