Kék hírek, bulvár

2011.02.22. 18:45

Marad a „ribanckázó” alpolgármester

Rendkívüli ülésen tárgyalta hétfőn a kiskunmajsai képviselő testület Abonyi Henrik országos botrányt kavart ügyét. Az alpolgármester állítólag obszcén üzeneteket írt volt diákjainak a facebookon.

Zsámbóki Dóra

Mint arról korábban hírt adtunk: a Majsán tanárként és Kiskunfélegyházán iskolaigazgatóként dolgozó Fidesz-KDNP-s alpolgármester az egyik közösségi portálon közvetlen és olykor obszcén hangnemet ütött meg diákjaival és barátaival szemben. Abonyi korábban lapunknak úgy nyilatkozott: az írásokhoz semmi köze, valaki feltörte az oldalát és visszaélt a nevével.

A Polgári Szövetség Majsáért (PSZM) képviselői az üzenetek nyilvánosságra kerülése után lemondásra szólították fel az alpolgármestert, majd önálló képviselői indítványként benyújtották az Abonyi megbízásának visszavonására irányuló indítványukat.

A rendkívüli testületi ülésen jogi képviselőjével megjelenő Abonyi elmondta: sajnálja, ha kellemetlen helyzetbe hozta a testületet ezzel az üggyel. Mint ügyvédje jelezte: az alpolgármester nem tett rendőrségi feljelentést a közösségi oldalának feltörése miatt.

Faludi Tamás polgármester végül nem terjesztette fel szavazásra az Abonyi visszahívására irányuló képviselői indítványt. Faludi az ülésen ugyanakkor bejelentette, hogy az alpolgármester hatásköreiből visszavonta, és saját hatáskörébe helyezte át az oktatásra és ifjúságvédelemre vonatkozó felhatalmazást. Indoklásában elmondta: eddig elkerülte a figyelmét, hogy Abonyi tanárként beosztottja a majsai gimnázium igazgatójának, Farkas Zoltánnak, alpolgármesterként viszont felettese is a PSZM frakciójában helyet foglaló igazgató-képviselőnek.

Az Abonyi Henrik visszahívásra irányuló előterjesztést készítő PSZM-es képviselők azt javasolták: a holnapi testületi ülésig tegyen rendőrségi feljelentést az alpolgármester az oldalának feltörése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!