Kék hírek, bulvár

2011.02.04. 09:31

Csavarhúzóval fenyegette a rendőrt az ovibetörő

Nem bírta szusszal, így inkább feladta a menekülést az az óvodabetörő, akit egy szolgálaton kívüli szegedi rendőr fogott el mára virradó éjszaka - tájékoztatta a hír6-ot a rendőrség.

baon.hu

Az egyik szegedi óvodába akart bejutni egy 41 éves férfi mára virradó éjszaka, közölte a Hír6. Betörte az egyik ablaküveget, azon keresztül szeretett volna bemászni az épületbe. Az üvegcsörömpölésre azonban felébredt egy közelben lakó szegedi rendőr, aki azonnal lement az óvodához, és látta, hogy egy férfi menekülőre fogja. Üldözőbe vette, közben többször felszólította, hogy álljon meg, mivel rendőr. Az elkövető kétszer megállt, és a nála lévő csavarhúzóval fenyegetően lépett fel a rendőrrel szemben, aki közben a 107-es segélyhívón keresztül segítséget kért.

A betörő átrohant az egyik szegedi közmű telephelyén, majd nem bírta tovább szusszal, és végül a Sárosi utcában megállt. Ekkor sem akarta még feladni, azonban időközben megérkeztek a szolgálatban lévő járőrök, ezért a túlerőt látva mégis meggondolta magát, és széttárva a kezeit jelezte, hogy vége a menekülésnek.

A 41 éves gyanúsítottat előállították, majd kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A férfi egyébként már nem ismeretlen a rendőrök előtt, mivel 14 alkalommal volt büntetve, főként vagyon elleni bűncselekmények miatt, és jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene.

baon.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!