Kék hírek, bulvár

2011.01.11. 10:41

Megkezdődött a második felvonás a Zuschlag-perben

Óriási médiaérdeklődés mellett kezdődött meg ma (kedd) 9 órakor a Szegedi Táblabíróságon a Zuschlag-per másodfokú eljárása.

N. N. M.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság – mint ismert – 2010. március 31-én hozott elsőfokú ítéletet a nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt Zuschlag János és 15 társa ellen folytatott büntető ügyben. Zuschlag Jánost 8 év 6 hónap börtönre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Ingatlanára és a bankszámláin lévő pénzösszegre vagyonelkobzást rendelt el. Vádlott-társai közül héttel szemben 1 év 4 hónaptól 5 év 6 hónapig terjedő tartamú végrehajtandó börtönt szabott ki, 3 személyt felfüggesztett börtönre, négyet pedig pénzbüntetésre ítélt, egy vádlottat felmentett. Zuschlagon kívül további hat vádlottal szemben rendelt el különböző mértékű vagyonelkobzást.

Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett, 14 vádlott vonatkozásában a büntetések súlyosítását indítványozva. Ugyanezen 14 vádlott és védőik felmentés, enyhítés érdekében fellebbeztek. Két vádlottra vonatkozóan az elsőfokú ítélet időközben jogerőre emelkedett. Az egyik Lados István – Zuschlag János korábbi személyi titkára, aki 2010. augusztus 17-én megkezdte 2 éves szabadságvesztése letöltését.

A Szegedi Ítélőtábla a másodfokú eljárásban 2011. január 11-étől kezdődően 7 tárgyalási napot tűzött ki. Ennek megfelelően ma megkezdték az eljárás iratainak – csaknem egy mikrobusznyi dokumentumról van szó – részben történő ismertetését Szegeden. Az utolsó tárgyalási napot – kiírás szerint - jövő csütörtökön (január 20-án) tartanák, de már most látszik, hogy gyorsabban halad majd a bíróság.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Zuschlag János ismét a bíróságon, most Szegeden
[/caption]

A vádat másodfokon képviselő Horányi Miklós szegedi fellebbviteli főügyész korábban azt nyilatkozta, hogy indokoltnak tartják az első fokon ítélkező bíróság által megállapított büntetéseket, ugyanakkor fenntartják azt az ítéletsúlyosbító fellebbezést, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a per kecskeméti tárgyalásának végén jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!